söndag 30 augusti 2009

Ettt par avslutade projekt

Så här blev Maltes mössa. Det fick bli bollar i samma färg som mössan trots allt. Tror det är en jättebra modell när det börjar blåsa kallt. Och här är sonens mössa helt klar. Först så hade vi kanske tänkt att den skulle få en snodd med tofs också, men efter mycket tänkande, så valde han att ha den utan. Fina färger, eller hur?

Blommor från trädgård och uterum

Snart börjar det gå mot sitt slut tyvärr med sommarens blommor. Man känner redan tycker jag hur hösten börjar kännas i luften. Vi får försöka att med bilder komma ihåg hur härligt det är! Rosa Million Bells Rosa Mårbacka pelargon Rosen Louise Odier

onsdag 26 augusti 2009

Lite blommor och stickat

En bild av en nyinköpt höstanemon i rosa till trädgården. Vacker eller hur? Och så ett av alla mina pågående projekt. En fuskpolo och mössa i ett. Ska bli en present till ett par kompisars lilla pojke, Malte. Mönstret är från Drops. Garnet är ett av mina absoluta favoriter, Alpaca. Har inte ännu bestämt om jag ska ha bollarna också i blått eller om de ska få varsin lite klatschigare färg. Vi får se.

lördag 22 augusti 2009

Tävling

Jag har hittat en tävling på BODIL HOBBY OG FOTO.

Hon lottar ut fantastiskt vackra norska sockor!

Semesterminnen

Då var vi åter i vardagen, efter att ha kommit hem från nästan två veckor i England.Vi var som sagt i Birmingham och firade att det är 50 år sedan den första hundkojan tillverkades tillsammans med tusentals andra lika tokiga.
Från Sverige var vi ca 30-talet bilar och det är alltid lika kul att träffa alla gamla bekanta.
Visst är det förunderligt att tänka på att om vi inte alla hade älskat den här lilla bilen, så skulle vi aldrig ha träffats...
Förutom vi från Sverige och alla engelsmän, så fanns det folk från hela Europa där, ca 4000 bilar och tusentals människor. Jag visar en översiktsbild över en bit av området, så man får en liten idé om hur stort det var:
Det är otroligt nyttigt att ibland prova på att leva lite spartanskt. Utan el och alla bekvämligheter som vi är bortskämda med här hemma.
Vi hade fotogenlampa, gasolkök (min svärfars gamla från 60-talet) och vattendunk.
Sedan vet man aldrig riktigt hur det ska fungera med de toa-och duschvagnar som finns att nyttja, men de sköttes alldeles utmärkt, så det gick tom att duscha varmt. Lyxigt!
På kvällarna var det "samkväm" i ett enormt tält där vi alla fick plats, med uppträdanden av olika engelska band. Det var otroligt bra. jag upptäckte ett band som heter Quill. Var tvungen att köpa en skiva, så jag kan återuppleva lite minnen här hemma.
Vad det gäller garnaffärer, så blev det tyvärr väldigt tunnsått med dem... Det var inte speciellt mycket vi hann att gå i vanliga affärer, så jag hittade bara en och det var inte en särskilt bra en heller. Så garninköpen får väl anstå till ett senare tillfälle, tyvärr!
Däremot så hittade jag ett par Garden Center, så jag införskaffade istället lite fröpåsar med typiskt engelska blommor som jag tänkte försöka mig på nästa vår. Trädgård är ju också så kul!!
Eftersom det blev många timmar i bilen, så hann jag i alla fall med ett par virkprojekt.
Ett par vantar efter egen fri fantasi och en höstmössa till den yngsta sonen.
Modellen och färgerna har han och jag tillsammans klurat ut!

måndag 17 augusti 2009

Åter från semestern

Oj, oj, oj, hur mycket tvätt kan det finnas att ta reda på efter nästan två veckor i en husvagn... Jag får visa upp en blomsterbild från min trädgård så länge, tills jag får tid att ladda ner lite semesterbilder från England och på mina semestervirkalster.

söndag 2 augusti 2009

Semester!!

Imorgon sticker vi iväg till England för att fira hundkojans 50-årsjubileum i Birmingham. Jag är nämligen inte bara handarbetstokig, utan även hundkojetokig, liksom resten av familjen. Helt säkert blir det besök i de handarbetsaffärer jag hittar. Kul att se vad man kan hitta där! Jag berättar mera när vi kommer tillbaka.