lördag 28 november 2009

Äntligen klar!!

Här är jag äntligen, äntligen klar med min gamla kökssoffa som ni inte kan ana hur mycket jag har jobbat med... Det började för säkert 5 år sedan, när jag skulle måla den gamla slitna soffan första gången. Jag hade slipat jättemycket och länge, men vanligen när man ska måla, så behöver ju inte all färgen bort, utan hej och hå, jag började måla. Och måla. Och måla. Till slut hade nog soffan säkert sju lager färg, MEN den gamla röda färgen som hade varit från början lös igenom och soffan såg helt grisskär ut... Då tappade jag alla sugar som finns, det kan jag säga... I somras gav jag mig i alla fall sjutton på att jag skulle lyckas få den vit och i mitt kök till första advent och nu står den ju här tilsammans med mitt bord och mina stolar som jag också slipat, målat och betsat om för ett par år sedan. Jag införskaffade en massa bra-att-ha-maskiner som varmluftpistol och två olika slipmaskiner. Men det går åt en massa manuellt jobb också med vanligt slippapper och skrapor och allt upptänkligt man kan komma på som passa i spår och krussiduller...Jag var ju tvungen att få den helt trären innan jag målade igen. Jag visar lite på-vägen bilder nedan:

onsdag 25 november 2009

Dominomuddar

Ikväll visar jag ett av de senaste av mina stickalster, Queen Mudds Dominomuddar. Ett jätteroligt och välgjort mönster och jag älskar de här muddarna!

måndag 23 november 2009

Tävling hos Min Lilla Veranda

Missa inte att titta in på Min Lilla Veranda. Där finns en tävling där man kan vinna ett smycke! Hur fint som helst!!

lördag 21 november 2009

En smygstart på adventspyssel

Kunde inte låta bli att köpa av julblommorna som börjat komma in i affären. Murgrönan är kvar sedan i somras, så den får sprida lite skönhet över advent och jul också! Mossan finns i skogen häromkring där jag bor. Det är bara att hoppa i stövlarna och gå över vägen, så finns massor av fint att adventspyssla med.

söndag 15 november 2009

Muddar

Jag fick en sån lust att sticka muddar och hittade Tant Koftas helt underbara muddmönster med bladkant. Mönstret syns inte så tydligt eftersom jag stickade dem i svart, men jag hoppas att det går att urskilja lite i alla fall.
Garnet jag stickat i är helt härliga Drops Baby Merino.
I övrigt har jag ägnat helgen åt att dels sticka färdigt den andra sockan i Norogarnet och dels börja på att slutföra ett hästjobb jag har haft sedan i somras med en kökssoffa, som jag verkligen har kämpat med. (Få bort all gammal färg och måla den vit)
Jag satte målet till första advent för att jag skulle kunna förmå mig att få den klar och jag tror faktiskt att jag kan lyckas med det.
När jag har fått hem den till mitt kök (har jobbat med den i min systers källare) så lovar jag att visa lite bilder på olika "stadier" av den.

torsdag 12 november 2009

En klar!

En socka klar. Tyvärr var det himla svårt att ta en bra bild. Först försökte jag att fota mig själv med en socka på, men de blev bara suddiga. På den här framträder inte mönstret speciellt bra. Jag får be syrran fota sedan istället när båda sockorna är färdiga, så man kan se flätan som är i ena sidan och att mönstret på hälen är lite speciellt.

tisdag 10 november 2009

Silk Garden Sockar

Jag har precis börjat sticka sockor av mitt Noro Silk Garden Sock-garn som jag köpte härom veckan i Göteborg. Jag hittade ett mönster på Ravelry, So Simple Silk Garden av Glenna C.
Jag har ju inte kommit så långt ännu, men garnet är härligt att sticka med och även stickorna är finemang. Jag provar för första gången Knit Pro trästrumstickor och de är både lätta (till vikten menar jag) och har superbra yta. Jag har annars inte gillat trästickor något vidare, men detta är något helt annat.Jag kommer garanterat att köpa fler av dem!

fredag 6 november 2009

Är det redan jul...?

Man blir ju så sugen på att börja med nya grejer hela tiden, så inte kunde jag låta bli mitt nya garn, Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed, inköpt i Göteborg förra veckan.
Två härvor räckte precis till den här boleron. (Fast jag får leva med att det inte räckte till kanten på ärmarna.) Det var inte många centimetrar kvar...

tisdag 3 november 2009

Familjen Skoogsmus

Mitt ibland allt stickat, så kommer en liten musfamilj (grundmönster från Ulliga Gulliga Saker ).
Den ska flytta hem till samma lilla tös vars rosamelerade sockor jag visat tidigare. Jag hoppas att hon kommer att tycka om dem lika mycket som jag gör.