lördag 29 maj 2010

Blocketfynd!

Igår var Magnus och jag i Kumla och köpte de här Grythyttanmöblerna. Visst var de väl fina!
Ett helt möblemang för samma pris som vad en ny stol kostar.
Vi ska ha dem på framsidan av huset där vi har härlig morgonsol. Det kommer nog att bli många frukostar ätna här!

torsdag 27 maj 2010

Stockholmsbesök!

Varje vår och varje höst i flera års tid, har jag och min syster (och ibland även kompis Susanne) åkt på "fika och springa i affärer-tur" till Stockholm. Så även i onsdags. Vi brukar åka med ett lokalt bussbolag som lämnar på morgonen och hämtar på kvällen för en väldigt liten peng. Det brukar nästan alltid vara fullsatt med mestadels damer i alla åldrar. Vi har de senaste gångerna inlett dagen på Stockholms Stadsmission för fika. Otroligt gott fikabröd och mackor. Det kan rekommenderas starkt och det känns ju även bra att en del av det man betalar går till de som har det sämre. Här på bilden är min syster och suktar oss med kaffe och jättegoda jättekringlor. Det blev inga massor köpta, men det är så roligt att bara gå runt och titta och känna. Köpte i alla fall ett par svinadyra sandaler på Ecco, men bara sååå himla sköna och jag tror att de kommer att hålla i många år. Sedan blev det lite ljus och servetter, det turkosa tänkte jag mig till våra turkosa handdukar i badrummet. Dit köpte jag också en turkos lykta på Indiska som jag råkade tappa i golvet när jag skulle packa upp hemma... Tusen bitar och rakt i soppåsen... De prickiga dörrknopparna var så söta, så jag var tvungen att slå till på dem. Tänkte mig till skåpen i tvättstugan. Jag älskar prickigt! Till Anna och Jullan som gillade min groda. Det gör jag också. Första gången jag såg den var faktiskt på en Stockholmsrunda i en blomsteraffär. Jag kände som du då Jullan, att jag blev snål, så jag köpte den aldrig. Men förstås som vanligt, jag ångrade mig ju när jag kom hem. På nästa tur, så hittade jag aldrig tillbaka till affären... Men, skam den som ger sig. Jag googlade lite på nätet och hittade en firma som säljer dem! De heter Vattenliv.nu. Kolla där ifall ni också känner att ni måste köpa en!

söndag 23 maj 2010

Ny stickning och lite blommor

Just nu provstickar jag på en Dropskofta i dubbel Alpaca. Hoppas bara att jag kan få tag på mer garn i färgen, för jag har nog inte så det räcker är jag rädd... De flesta av tidigare stickningar, tex sjalarna, ligger fortfarande oblockade... Har inte haft någon riktig inspiration för det, men det kanske kommer. I lördags när vi hade jättefint väder här, så for jag och syrran till en handelsträdgård och införskaffade lite blomster till lådor och krukor. Det är en härlig årstid som kommer. Här har min lilla vattensprutande groda kommit ut. Han är himla cool tycker jag! Dessutom har jag planterat om min lilla mini Saint Paulia som jag fick av kompisarna på min födelsedag i januari. Tänk att den blommar om så här fint!

söndag 9 maj 2010

På utflykt med kojan.

Idag åkte Magnus och jag till ett ställe på Vikbolandet som heter Å.
Där finns ett gammalt lanthandelsmuseum. Varje söndag i sommar är där bilcafé och vi passade på att besöka det idag.
De hade också en gammal buss som man gratis fick åka rundtur med runt bygden.
Trevligt!

tisdag 4 maj 2010

Sjalstickning och bilar

Just nu är det sjalstickning som gäller. Jag håller på med en Haruni. Garnet är, inte helt ovanligt för mig, Drops Alpaca i en lite dimblå färg. Vacker tycker jag.
Annat som pågår hos oss är sommarbilar. (Vi har typ fyra...)
Det här är en av våra pärlor som Magnus helrenoverade till förra sommaren.
Det är äkta körglädje!