söndag 26 september 2010

Höstsysslor

Den här helgen hoppas jag på att få gjort något av måsten och lite av nöje.
Nöjet är förstås dragspelsbaskern på bilden i svart och grått. Jag har stickat en likadan förut som blev lite för liten, så den här har jag lagt upp några maskor fler på.
Måstet är att lasera uterummet ett varv till... Syrran är här och ska hjälpa mig, så då blir det ju lite mindre tråkigt när man har nån att babbla med lite under tiden.
Mannen är iväg och fixar med hennes bil, så det blir lite byte av tjänster kan man säga.
Jag önskar er en fortsatt skön hösthelg!

tisdag 21 september 2010

Jag har bokat plats!

Jag har precis bokat buss- och inträdesbiljett till Symässan i Älvsjö den 6 november! Trots mitt vansinnigt stora intresse för allt inom garn och textil, så har jag aldrig tagit mig iväg tidigare. Men nu ska det i alla fall bli av! Jag kan knappt vänta!!
På bilden stickar jag på Anna Stickfrossas senaste mössmönster. En himla snygg mössmodell tycker jag, fast det syns ju knappt eftersom färgen på garnet är lite åt grafit-grått-svart.
Det var det jag hittade i korgarna (och som inte var förbestämtsen innan vad det ska bli) som räckte.
Blir den bra, så skulle det vara kul att testa i lite busigare färger!

söndag 19 september 2010

And the Winner is....

Idag är ju dagen för dragningen i min utlottning av lilla garngömman. Jag har haft syrran till hjälp att vika lapparna och yngsta sonen fick äran att dra vinnaren! Den lyckliga blev Britta! GRATTIS! Eftersom du inte har någon egen blogg, så hoppas jag att du läser det här och mailar din adress till mig. Hoppas att du kommer att ha nytta och glädje av garngömman :) TACK även alla ni andra! Jätteroligt att så många vill titta in på min blogg. Det uppskattar jag!

fredag 17 september 2010

Traderaköp

Titta vilket bra köp jag gjorde på Tradera i veckan! En helt oanvänd nystmaskin, något som jag varit lite sugen på ett tag. På den ska jag nysta fina nystan som jag kan använda när jag ska lära mig tvåändsstickning...:) Trevlig helg på er!!

onsdag 15 september 2010

Lång-randig stickning!

Min senast pågående stickning är ett par leggings i Rheuma Thermal Wolle. Inte världens mest spännande stickning kanske, men ett avbrott från invecklade spetsstickningar och de kan nog snart nog bli ganska användbara, tror jag.

tisdag 14 september 2010

Mitt sockgarnsbyte!

Idag när jag kom hem, så låg ett paket på bordet! Det var från min sockgarnsbytarkompis!
Titta vilka fina nystan som låg i! Regia har jag aldrig stickat i förut, så det ska bli jättekul att prova! Jag tror det blir väldigt vackra sockor av detta. Tack så jättemycket, Monica!!

söndag 12 september 2010

Söderköpings Gästabud 2010

I helgen har det varit dags för Söderköpings Gästabud igen. Ett årligen återkommande evenemang i Söderköping som jag uppskattar stort. Det är en mäktig känsla att gå runti en medeltida stad och allt och alla lever medeltid. Älskar man historia, så är detta häftigt! Till och med så här små Gästabudsbesökare kan man se på gatorna! Är han inte söt den lille parveln? Härläger i Brunnsparken, där det är Tornerspel och medeltida stridsuppvisningar.
Matlagning över öppen eld.
Medeltidsmarknad i Kyrkparken, med otroligt fina hantverk till salu.
Vi har till och med en affär som är öppen här året om, Korps, som säljer medeltida hantverk och material. Där köpte jag de två härvorna med grönt z-tvinnat garn som jag ska försöka tillverka en medeltida strutmössa av i nålbindning. Jag var på en workshop i det förra hösten på Korps och lärde mig grunderna, så jag ska se om något sitter kvar!
Utanför affären stod en dam och sålde mössor och vantar i nålbindning. Jag kunde absolut inte motstå de här fina gråa vantarna med blomsterbroderi på. De får bli mina finvantar i vinter!

fredag 10 september 2010

Jag firar med en utlottning!

Eftersom jag har passerat ett år ( i juli) som stickbloggare och snart även har haft så många som 10.000 besökare, så tänkte jag fira det med en utlottning av en liten garngömma.
Idén till modellen har jag lånat från Anna Stickfrossa, men ihopknåpandet och dekorationen har jag fått till alldeles själv :)
Vill du vara med i utlottningen, så lägg en kommentar till det här inlägget, så drar jag en vinnare nästa söndag. Om du vill länka på din blogg väljer du själv.

onsdag 8 september 2010

Award!

Häromdagen fick jag den här awarden både från Rosenvante och från Emlina. Tack snälla ni! Man blir ju så glad om någon uppskattar det man gör :)
Man ska ju också berätta något om sig själv, sju saker, så jag försöker här:
1 Jag har lovat min äkta hälft att jag ska hjälpa till att renovera det senaste hundkojeprojektet, en kombi, vilket just nu innebär att skrapa bort all underredsmassa från underredet. Har även testat på att svetsa.
2 Jag har under flera år "i min ungdom" varit marinlotta (furirs grad) och bla suttit i sambandscentralen på Musköbasen.
3 Jag har gett mig sjutton på att jag nån gång ska lära mig tvåändsstickning!
4 Jag har gett mig sjutton på att jag nån gång ska lära mig att spinna!
5 Jag är rätt envis...
6 Jag gillar folk som vågar vara sig själva, utan att förställa sig.
7 Jag är väldigt hemmakär, men om jag skulle kunna tänka mig att bo någon annanstans, så skulle jag bli fåruppfödare på Gotland!
Jag skulle gärna vilja ge vidare awarden till alla er i min blogglista. Jag uppskattar er alla! Några har fått award av mig förut, så jag väljer några nya:
Nu blir det att krypa ner mellan lakanen, känner jag. Sov gott!

söndag 5 september 2010

En julklapps-Ishbel

Här är min senaste Ishbel klar. Den är stickad i ett nystan Fame Trend och stickor 3,5. Den ska förmodligen bli en julklapp till min svärmor. Färgställningen kanske är i skarpaste laget för henne, men jag tror jag chansar ändå. Hon skulle bli fin i den här tror jag med sitt grå hår. Jag har beställt ytterligare ett nystan av samma garn, fast i en annan färgställning som ska bli en likadan sjal till min mamma, som är mer åt det rödlätta hållet, fast med grått i nu för tiden.

lördag 4 september 2010

Nu blommar det!

Den är krukväxten köpte jag i somras, utan att veta hur den skulle se ut när den blommade. Jag skulle egentligen köpa några Saint Paulia. De finns i så många sorter och jag tycker de är så fina. Min mamma har alltid haft så många vackra som har blommat mycket och jag har väl ärvt intresset för dem. Den här dock, var ingen ren Saint Paulia, utan blommorna skulle bli som en blandning mellan Saint Paulia och Kornettblomma, sa hon i affären. Det lät så spännande, så jag klippte till på en för 79 spänn, fast jag inte visste hur den skulle bli. Idag har blommorna slagit ut och så här ser de ut! Är det kanske någon av er som vet vad den heter? Och förresten The Willow Fairy, luktärtsorten på min bild tidigare som du inte kom på vad den hette. Den heter Cupani.