söndag 28 november 2010

Äntligen lite advent i vårt hus!

Nu så, är de klara gardinerna. Och stjärnan lyser också!
Dagen har varit väldigt mycket snöskottande. Man fattar ju inte hur mycket det kan komma!
Nu ska vi gå över till grannarna och ta en fika. Trevligt!

lördag 27 november 2010

Adventsbestyr!

Tack för alla snälla hälsningar till Jansson! Faktum är att han så småningom piggade på sig, antagligen av att han fick lite extra vätska och lite meduksiner för magen. Nu är han nästan lika sugen igen på vår mat och råttorna (på bilden) lever ett hårt liv :-) Veterinären ringde igår också och sa att det såg bra ut med blodanalyserna. Skönt! Här är han, föremålet! Fin, eller hur? I övrigt så har det varit körigt! Jag vill ju hinna så mycket och lovar så mycket i mina svaga ögonblick... Hade ju lovat kompisen Karin med caféet att delta med något på julmarknaden som hon ska ha där, nu i advent. Som vanligt kom jag ju inte igång i tid, visste inte vad jag skulle göra heller. Det fick bli virkade vantar med mönster av lite ihopkok av blandat och egna idéer. Har nästan virkat i sömnen. Jag hann inte så många som jag hade tänkt, så jag fick fylla ut bordet med lite annat också som är över här av andra gamla projekt. Tyvärr har jag inte tänkt på att fota också när jag varit där, men jag får väl göra det en annan dag och blogga. Med annat adventspyntande har det blivit dåligt... Sitter nu på morgonen och syr nya gardiner... Gardinmodell får bli en helt enkel vanlig kappa med lite rynk i mormorsrutigt. Jag har nu ett tag haft flera gardiner i den här modellen och det är också fint, men nu vill jag ha lite omväxling. Ljusstakar och stjärnor får jag ta ner från vinden ikväll och hoppas att de vill lysa... Ha en riktigt fin första advent!

lördag 20 november 2010

Olika falla ödets lotter...

Igår märkte vi att Jansson inte mådde riktigt bra. När han inte sitter bänkad först vid frukosten och snuggar, då är det något riktigt fel. Han var inte sugen alls på något och jag tänkte att det kan ju vara hårbollar som inte vill komma ut. Han försökte att få upp, men det ville sig inte riktigt. Jag ställde klockan till i morse för att gå upp och kolla till honom och när allt var likadant, så ringde jag djursjukhuset, så att de fick undersöka honom. När man hunnit bli tio år, så kan det ju även vara rätt mycket värre saker som börjar dyka upp :( De tog en massa blodprover på honom och hittade ingen väldigt tydligt fel ännu, men ska gå vidare med blodanalyser. Hoppas att de inte måtte hitta något hemskt. Han fick även vätska insprutad i nacken, så att han inte ska torka ut. Det vi fick med oss hem var detta: Det vill säga mjukmaten, för Pepsiden (de tänker att det kan vara typ magkatarr) skulle vi köpa på apoteket. Vi fick åka till fyra stycken innan någon hade det hemma. Ännu så länge har inte Jansson känt sig så sugen på det här och man kan ju nästan förstå honom! Hoppas att han snart kommer igång och vill äta själv när Pepsiden får göra lite nytta, annars får jag väl hjälpa honom att vilja det:( Själva ska vi få njuta av detta snart. Har bullar på gång och har slagit två flugor i en smäll och blandar saffran i. Jag tycker det är lite godare (törs man säga det...?) än vanliga saffransbullar. Sedan blir det nog rulltårta, ett kakrecept från Leila Lindholm och tårtbottnar. Imorgon har vi nämligen kalas här! Våra båda pojkar fyller hela 12 och 14 år imorgon!

onsdag 17 november 2010

Jag vann i Sockklubben!!

Tänk så glad man kan bli när man vinner något, helt oväntat! Jag vann två härvor Lorna´s Lace Sock från Garnkorgen i utlottningen i Sticka Meras Sockklubb. Tyvärr räcker ju tiden aldrig till för allt man vill, så jag hade bara hunnit sticka junis sockar, Dribbling Drops och augustis sockor, Winnow. Nätt och jämt vad som krävdes för att få delta och ändå hade jag sån tur! Jag valde två härvor i lila och lilamelerat och tänker mig randiga sockor, fortfarande inspirerad av Dödergök som jag är :)

söndag 14 november 2010

En fullspäckad vecka

Veckan har bestått av massor, massor på jobbet, så jag har varit fullkomligt slut när jag har kommit hem. Har nästan varje kväll somnat med stickningen i knät, när man fått gjort det nödvändigaste av mat och hemsysslor som inte går att skjuta upp... Hur som helst, så fäste jag de sista trådarna på min Owls som ligger på blockning sedan igår kväll. Kanske blev den lite för tajt för min smak, men med vattnets och nålarnas hjälp, så hoppas jag kunna motverka det lite, så att jag ska tycka om den sen. Det återstår bara att skaffa 36 småknappar till uggleögonen och sy på också... Sedan tidigare hade jag anmält mig till en fotokurs hos Söderköpings Fotoförening och det var första gången igår. Jättekul! Det var en härlig blandning av deltagare. Den yngsta var snart 14 och jag vågar väl inte gissa på de äldsta, kanske mellan 50 och 60 någonstans och så var vi ett några stycken in between. Övervägande damer faktiskt påpekade den enda herren i gänget :-) Jag hoppas verkligen att jag ska kunna ta åt mig kunskapen från de duktiga lärarna Rob och Björn, så att inte alla knappar och inställningar på kameran ska vara ufon längre... Jag måste passa på att tipsa alla stickare om att det finns de som mat- och bakbloggar också! En av tjejerna på kursen, Karin, har en superimponerande blogg med recept och kanonfina bilder som ni måste kolla in!!

söndag 7 november 2010

Mina fynd på Symässan!!

Igår kom äntligen dagen när vi skulle åka på symässan i Älvsjö! Först vaknade jag kvart i tre på natten, orolig för att jag skulle försova mig... Men sen var klockan halv sju nästa gång jag tittade!! Upp som en raket och konstaterade att håret fick duga med gårdagens hårtvätt... Jag bredde ett par mackor och slängde i väskan. Ute var det alldeles frostigt, så det blev till att skrapa rutor innan jag försiktigt smög mig iväg, fortfarande på sommardäck. Jag hämtade upp syrran och sen skulle vi åka med buss till Stockholm. Det som var extra spännande var att Sunna skulle åka med samma buss som oss och nu skulle vi äntligen träffas! Hon såg inte ut som jag hade trott, men det som var som jag hade föreställt mig var att hon är lika härligt trevlig!! Det blev dåligt med bilder från mässan, för jag prioriterade att bara går omkring och titta och njuta! Här kommer dock lite inköp gjorda hos Karma. Fem härvor Heavens Hand, tre nystan Rowan Alpaca Cotton, stickmarkörer och en sjalnål. Hos Fingerfärda hittade jag en gammaldags bonad som påminner mig om min Mormor. Vi får se om tiden kan räcka till att få den färdig i år, eller om den får vänta till kommande jular. Sen fick min historieintresserade sida sitt lystmäte också! Jag inhandlade en DVD om nålbindning hos Korps och jag var också med på deras Workshop. Mitt med svett och möda ihopknåpade alster i något som ska likna nålbindning ser ni bredvid... Det finns ju så himla mycket man skulle vilja göra och lära sig! Hittade det här häftet hos Stäket om tvåändsstickning. Det vill jag ju också kunna... Just det! Vi träffade ju förresten en kändis i stickbloggvärlden, Tant Kofta! Lika färgstark och härlig som hon är i sin blogg! Efter en dag med mycket gående och tittande och klappande på garn, så var det en mycket tyst buss som åkte hemåt. Inte förrän framåt Nyköping började vi vakna till igen, nöjda och glada över dagen! Tack Sunna och väninnor för sällskapet och en härlig dag!