fredag 31 december 2010

Gott Nytt Stickår!

Här är en bild, tyvärr utan fotomodell, av mina färdiga Monkeys. Jättehärliga färger och mysiga att trä på fötterna. Jag älskar sockor och tofflor! Och en lite halvdålig bild av den färdiga västen i ett Dropsmönster som jag använde mitt rosa mässgarn till. Den är härlig på och värmer gott runt ryggen. Jag önskar er alla en fin kväll och ett mycket Gott Nytt År! Hoppas att det bara för bra händelser med sig!

måndag 27 december 2010

Jag är en härmapa!

För ett tag sedan såg jag på Dödergöks blogg att hon stickade Monkey, ett strumpmönster som jag också har i en av mina "att-göra-i- framtiden-pärmar". Hon stickade sina i ett Schoppelwolle garn i en fräsig cerise färg och då fick jag ett ryck och blev sugen på dem igen! Jag köpte för säkert ett år sedan ett Schoppelwolle som heter Crazy nånting men det har inte blivit något stickat av det. Perfekt för projektet kände jag och lade upp maskor igår kväll :-) Jag brukar inte börja på flera saker samtidigt utan försöker att få en sak i taget färdigt istället, men just nu när det är jul och lite extra ledigt tänkte jag bara unna mig att få göra precis det jag har lust för i stunden. Eftersom jag har varit duktig och burit massor med snö så får man ju belöna sig lite tycker jag :-) Den här superfina julklappen fick jag av min syster. Har ni den inte, så är den ett säkert köp. Alla mönstrena är sååå fina! Vill göra allt i den! Ha fortsatt fina mellandagar!

fredag 24 december 2010

GOD JUL!!

En riktigt lugn, mysig och stickig jul tillönskar jag alla er bloggvänner!! Hoppas att ni får mycket god mat och kanske några fina julklappar också!! Det ska bli skönt att vara ledig i mellandagarna och bara sticka och läsa bloggar. Visst ja... glömde visst skottningen... Ja, ja, men mycket stickat ska det bli ändå ;-) En stor Julkram till er alla! Marita

söndag 19 december 2010

Trevlig fjärde advent!

Idag får jag önska alla bloggvänner en skön fjärde advent! Hoppas att ni som jag törs låta bli en del måsten och även får tid med en liten stund i stickfotöljen :-) För visst är det så att inte alla måsten känns riktigt lika betydelsefulla. Att det nog räcker med att man tar de där som känns jul för en själv. Här är en liten detaljbild från en ny kofta i mitt Heavens Hand som jag köpte på mässan. Riktigt vackra variationer i det svarta och blåa! Det är även en fläta på sidan som inte riktigt vill komma till sin rätt på en sån här inomhusbild, men jag får försöka få till en bättre sedan när hela är klar.

måndag 13 december 2010

Jag stickar också en!

Precis som Rosenvante gjorde nyss, så stickar jag just nu Stickfrossas Level 2-mössa.
Garnet är Cascade i färgen Espresso och stickorna Knitpro 4,5 mm.
Garnet är härligt att sticka i, så jag är ivrig att få den klar. Den blir mjuk och skön och matchar min gamla bruna jacka.

söndag 12 december 2010

Klappar i förtid.

Goda vänner får man inte glömma bort att tacka!
Just nu tänker jag på ett par som är väldigt rara och lånar ut både lokaler och en hjälpande hand till oss, när det behöver fixas på våra bilar.
Trots att vi själva har så stort garage, så är det ju vintertid alldeles knökfullt där med alla sommabilar i dvala inför nästa sommar...
Ovan är en mössa i dubbelt tvåtrådigt ullgarn till U. Jag hoppas att den ska passa och att han ska tycka om den.
U har även en fru, A, som inte får glömmas bort! Kanske dessa vantar kan värma hennes händer den här otroligt vintriga vintern?
Ha en fin tredje advent!

tisdag 7 december 2010

Tack för Awarden!

TACK Metta för awarden! Metta är en ny bekantskap och jag var idag inne och tittade på hennes fina blogg! Jättemycket fint stickat och mycket fint skrivet om livet i stort och smått.
Jag ska försöka att beskriva mig med tre egenskaper och jag hittade tre som börjar med E:
Empatisk
Det finns ett talesätt att man inte ska döma någon förrän man har gått en mil i hans mokasiner. Det försöker jag att leva efter.
Entusiastisk
Jag blir ofta väldigt entusiastisk över saker. Det kan vara gamla men även nya intressen, någon arbetsuppgift, att hjälpa någon, ja i stort sett vad som helst. Tyvärr räcker aldrig tiden till allt fullt ut...
Envis
Kan vara både en positiv och negativ egenskap, men jag tycker att den mest är till nytta ändå. Att aldrig ge upp, utan att komma igen och försöka en gång till.
Jag vill ge awarden vidare till:

fredag 3 december 2010

Min Brambles är på blockning

Här är den, min röda Brambles. Den blockas med en tallrik inuti. Äntligen kom mina gamla fula glastallrikar från slutet på 80-talet till nytta...
En riktigt skön andra advent önskar jag er alla!

torsdag 2 december 2010

Garn och knappar!

I förrgår kunde jag inte hålla mig längre från att börja sticka av ett av garnen jag köpte på mässan i Älvsjö, Rowan Alpaca Cotton. Det ska bli en sån här väst tänkte jag. Egentligen borde jag nog fortsätta virka vantar till Julmarknaden, men stickning handlar mest om lust för mig och då innebär det just nu att jag får göra en lite paus i det...:-) Från att inte ha använt mössa sedan jag var liten, så ÄLSKAR jag mössor nu! Det finns ju inget så skönt som att dra ner en stickad luva över öronen, allra helst när vi har haft nästan -30 grader de senaste nätterna... Alltså var jag tvungen att skicka efter ett par härvor Cascade från Garnkorgen, en röd och en i en brun nyans som hetter Espresso. Snabb som hon är, Maria, så kom de i postlådan redan igår! Mot allt bättre vetande, så åkte nya stickor fram och vips var maskorna till en Brambles upplagda! Det gick finfint att sticka några varv till nya deckaren, Maria Wern... :-) Jag måste väl visa upp den här fina burken också! Det är min mormors gamla knappburk, som min syster hittade i gömmorna och frågade om jag ville ha. Självklart ville jag det! Det är en skatt av gamla minnen. Här syns några av en salig blandning av gamla tillvaratagna knappar! Det ska bli kul att se om jag kan använda några av dem sen till något alster.