söndag 27 november 2011

Önskar er alla en fin Första Advent!

Alldeles nyss tog jag en försiktig tur till skogen i halvstormen. Var ju "tvungen" att hitta lite mossa till mitt adventsfat.
Fatet och siffrorna köpte jag i Stockholm i onsdags. Ganska fint, eller hur?
Jag köpte också en snutt av det här fina tyget. Det kommer jag ihåg som madrassöverdrag hos mormor, fast det var i blått istället för rött.
Jag har sytt ett par enkla kuddar av det till vår kökssoffa.
Här hänger mina lovikkavantar på tork. Nu väntar jag på att få rugga upp dem, så att de blir så där alldeles väldigt ulliga och gulliga!
Vad gör ni idag på första advent?

tisdag 22 november 2011

Nu är det lovikka som gäller!

Många är ju ni som stickar lovikkavantar just nu och jag är inget undantag :)
Jag hittade rött lovikkagarn på Symässan för ett bra pris, så det klippte jag till på.
Inte för att det är så kallt än precis, men man vet inte när kylan kommer, så det gäller ju att vara beredd och fylla byrålådorna med vantar, mössor och halsdukar... :)
Min Ishbel maskade jag av igår, så nu har jag både den och en annan sjal som ligger och väntar på blockning. Jag tänkte att jag skulle ha gjort det i kväll, men jag tror jag struntar i det. De får ligga till sig lite till... :)
I morgon ska jag vara ledig och åka till Stockholm med min syster. Vi brukar göra det ett par gånger om året. Då strosar vi runt och fikar, tittar i affärer och så där. Kul!!

söndag 20 november 2011

En kalashelg!

Den här helgen har det varken blivit mycket stickat eller bloggat.
Sönerna fyller år imorgon, men vi passade på att fira dem idag eftersom det blir lite mer rejält med en hel ledig söndag.
Men inte hinner man ju göra så mycket i god tid som man hade velat.... I fredags blev det till att fara in till "stan" för att fixa presenterna. Igår fick jag vika halva dagen åt att hjälpa till att kolla upp vattenreningen tillsammans med en granne. (Ett mindre kul jobb, som inga grannar står i kö för att göra.... Det är lite som på Gustafsson 3 trappor, när de sitter i möte och det slutar med att Fredrik får ta på sig alla uppdragen själv... :) )
Sedan tog det resten av lördan att baka. Jag gjorde kardemummabullar med saffran, sockerkaka och så sonen Es favorit Chocolate Chip Cookies ur A Piece of Cake av Leila Lindholm :)
Idag efter att det viktigaste hade delats ut, Presenterna, for vi runt lite och fick undan de värsta dammråttorna. Sen har vi haft kaffegäster tills nu.
Jaa, så fort kan en helg gå....
Nu ska jag bara sitta och läsa bloggar, kanske sticka några maskor och titta på Starke Man :)

söndag 13 november 2011

Lite allt möjligt om stickning och annat

Jag har inte haft någon riktig geist med något speciellt nu. Jag blev lite trött på tröjan med volanger när jag insåg att ärmarna inte alls blev bra till. Alldeles för vida upptill, så det blev till att repa upp.... Får se när jag orkar börja om med dem igen...
Här ovan började jag i alla fall på muddmönstret i tvåfärgspatent som jag köpte av Marias Garn på mässan.
Jag stickade i Manos Silk Blend och Mirasol. Helt supermjuka garner!
Bara man kommer igång med tvåfärgpatenten, så är det inte alls svårt, men desto mer effektfullt!
På avigsidan blir mönstret helt tvärtom, så det går fint att variera sig.
Jag fick också ett infall att virka ett mobilfodral. Helst hade jag velat kroka ett, likadant som datorfodralet, men jag hade inget garn kvar och kroknålarna var för grova till garnet som kunde vara aktuellt i garnkorgen.
Det fick bli vanlig virkning istället i Marks och Kattens Ecoull och det blev inte så dumt heller.
I slutet av volangtröjan trodde jag att garnet inte skulle räcka och jag köpte till ett nystan.
Sen insåg jag att, jo det räcker ju, så nystanet blev över.
Jag gick då tillbaka till garnaffären och frågade om jag fick byta och det gick bra, så då tog jag några nystan Alpaca istället i den här höstiga färgen.
Det får bli en STOR Ishbel att värma min frusna hals med i vinter :)
Här är Maja som har fått fritt från tratten en liten stund och det njuter hon av som ni ser.
Prognosen på tumören var verkligen dålig och det är så ledsamt...
Vi ska tillbaka och ta bort stygnen imorgon och då får de väl känna om de känner några nya knölar.
Usch för sjukdomar!
Jag får trots det önska er en fin söndag och Fars dag. Jag har en snäll svärfar som får Camilla Läckberg senaste i present eftersom han gillar en bra deckare. Min egen pappa finns tyvärr inte kvar i livet, så hos honom får jag tända ett ljus.

söndag 6 november 2011

Symässa!

Min första del av helgen tillbringade jag tillsammans med syrran på Symässan i Älvsjö.
Där var mängder av garnglada tjejer/damer som liksom vi vandrade runt, runt, varv efter varv för att titta på alla finheter och kanske handla en del...
Ett extra plus var att Sunna och hennes kompis Mia åkte med samma buss som vi, så vi fick tillfälle att babbla lite om garn och annat :)
Jag har ju redan sedan innan satt, om inte helt köpstopp, så i alla fall inköp av garn med rätt mycket behärskning...
Men det är klart, att om man åker på garnmässa kan man ju inte komma hem helt utan. Det säger sig ju självt :)
Jag köpte två härvor lovikka till ett par röda vantar. Det är ju flera som på sista tiden har stickat sådana och jag fick lite lust på ett par också. Det är ju varmt och gott.
Sedan blev det en härva Manos Silk Blend och ett nystan Mirasol. De två har jag tänkt sticka muddar i tvåfärgspatent av i ett mönster jag köpte av Marias Garn. Hon satt och demonstrerade tekniken och det såg effektfullt och kul ut!
Något som jag tycker är ett extra plus på mässor är att man får chans att hitta verktyg och böcker som man inte hittar lika lätt annars.
Jag hittade detta häfte om nålbindning som verkar jättebra och som är en mer precis instruktion om hur man gör vantar och sockar tex. samt om olika nålbindningsstygn. Det kanske kan bli något till julhelgen när man eventuellt kan få några lediga dagar på rad :)
Jag köpte också hos Fingerfärda ett broderimönster till min svärmor Kerstin som är en fena på broderier. Jag hoppas att detta, en löpare i ett gammalt julmönster, ska falla henne i smaken :)
Just det! En krokningsnål köpte jag också i ett annat nummer än de jag hade tidigare.
Det var väl allt tror jag. Jag känner mig nöjd både med det jag köpt och att det samtidigt inte blev allt för mycket.... :)
Angående min lilla patient, så är det riktigt bra just nu.
Vi vet förstås inte än vilken typ av tumör det var hon hade, men den är borttagen nu och såret ser fint ut, så just nu är väl tratten det värsta för Maja :)
Ha en fin söndag!