onsdag 31 oktober 2012

Höstlovsledigt!














Efter hemkosten från Stickeventet i Habo, så har jag haft en hektiskt vecka som avslutades med jobbresor både till Göteborg och till Stockholm. Tur att jag visste att en semestervecka väntade på mig sedan :) Det är härligt att bara få vara ledig och inte ha en massa schemalagda saker som hela tiden väntar på en...

Tyvärr inleddes ledigheten av att min mamma ramlade så tokigt att vi satt hela lördagen på akuten....
Hon föll så tokigt, att axeln både bröts och gick ur led, plus att hon bröt lillfingret.... så det kan bli, när man snubblar över en tax! Nu väntar hon på ortopedavdelningen på operation och förhoppningsvis kan det bli av idag.

Annars så stickar jag på :) Det är ju mycket julklappar, så de kan man ju inte visa så mycket av än så länge. Här ovan är dock ett set med bebiskläder som jag har börjat med. Det är min äldsta kusin, som ska bli mormor snart och då är det ju roligt att få tillfälle att sticka småkläder igen :)
Mössan som är klar, är ett dropsmönster och det är även byxorna och tröjan som jag tänkte sticka i en nyans mörkare gråblå. Jag tror att det blir gulligt!

Ha en finfin vecka både ni som har höstlovsledigt som jag, men även ni som får slita några dagar till!

måndag 22 oktober 2012

Hemma från Habo!

















Helgens begivenhet har varit ett stickevent i Habo som ordnats av härliga tjejerna Anna och Carin,  med hjälp av en storartad familj som kökshjälpar. Vi har bott på den här vackra lägergården, Munkaskogsgården,  strax utanför Habo.




















Lägergården fylldes av femtiotalet stickglada damer i alla åldrar med samma vurm för garner i alla former och färger! Ljudnivån när alla kom igång och babblade stickning gick inte av för hackor... :)
Träffen anordnades för tredje gången i år, men jag var med för första gången, ganska mycket tack vare Metta som lockade med mig. Vilken tur!


















Alla välkomnades med en goodie-bag som i mitt fall innehöll de tre vackra garnerna till vänster, samt ett sjalmönster som nog är meningen att man ska använda dem till. Det ska bli ett härligt vårprojekt!
Påsen innehöll även en liten, liten, söt ullsax som är perfekt att klippa trådar med! Kolor att hålla blodsocker halten uppe med, var inte heller helt fel :)

Garnet till höger, en härva från Ullcentrum på Öland, var min vinst i garnlotteriet! Det blir nog perfekt för en julklapp som väntar på att bli stickad!


















Vi som var blåbär i garnfärgningsbranschen kunde få fin hjälp av Liisa att färga ullgarn med Jeaba kallfärger och jag slog till med GRÖNT :) Jag är såå nöjd med mina två härvor!
Visst är de väl vackra?


















Det fanns även en del smått och gott att inhandla. Här en fin sjalnål och stickmarkörer av Carin och ett gulligt måttband med en virkad pingvin på. Ett absolut måste för stickväskan, eller hur... ?

Slutligen, TACK alla ni som förgyllde helgen, förstås Anna och Carin, men även alla, alla ni andra som också fanns där! Vi ses säkert igen :)

måndag 15 oktober 2012

Favorit-tunikan är avmaskad!


Här kommer några bilder, tagna i helgen som gått, på tunikan jag stickat på sistone.
Lagom mycket mönsterstickat i flera färger på oket.



Garn: Drops Nepal
Stickor: Rundsticka 5 mm.


Ett härligt plagg att ha tillsammans med leggings= skönt!
Inget som sitter åt :)

Nu väntar Habo Stickevent om bara några dagar!!

lördag 13 oktober 2012

Mina Disa-strumpor!


Här är mina Disa-strumpor färdiga!!
Det har varit såå roligt att få testvirka ett par, något som jag har blivit så sugen på varje gång Disas Hantverk har visat bilder på nya par :)
Här har jag virkat dem i ett tvåtrådigt ullgarn som jag har vunnit tidigare i en utlottning hos Disa, så det var ett givet val till strumporna!



Mönstret som Disa har gjort är verkligen skrivet i detalj med många bilder hur man tänker och provar för att strumporna ska passa till ens egna fötter. Virkat är ju inte lika anpassningsbart som stickat, så det är nog därför svårt att göra ett exakt mönster som kan passa alla. Det här visar istället själva tänket bakom. Suveränt!



Mina strumpor skulle nog ha kunnat vara en aning tajtare i foten, men det är nog bra att virka ett provpar, för sedan har man ju en mycket bättre uppfattning om hur man ska göra nästa gång.


















Strumporna är en dröm av värme och komfort för en frusenfis som jag, så de här kommer nog att sitta på bra många dagar i höst och vinter!
Det ska bli kul att testa att göra fler i andra garnet också!

TACK DISA för att jag fick testvirka mönstret!!

En härligt skön hösthelg önskar jag er alla!!

onsdag 10 oktober 2012

Jag testvirkar!

















Sedan igår, testvirkar jag Disas fina strumpor som jag vet att jag inte har varit ensam om att beundra!
Det känns jättespännande nu att se om jag kan få till mina lika fina som Disas... :)
Möjligtvis är mitt garn en aning grövre än det Disa använder, för jag har fått anpassa storleken en aning bara. Hoppas nu att det ska passa mina fötter, men man får väl se det första paret som ett test.
Sedan vet man ju lite bättre hur man ska göra för att det ska passa ens egna fötter.
Jag gör som Disa rekommenderar och virkar båda parallellt för att de ska bli likadana.

Mönstret har Disa skrivit jättefint, med massor av detaljbilder för att visa precis hur man ska göra :)

En rolig detalj också är att garnet jag virkar i har jag vunnit i en utlottning hos Disa!

Fortsättning följer!  // =-)

måndag 8 oktober 2012

Vad mycket roligt som väntar!

















Här är en liten smygtitt på mitt pågående, nästan klara,  stickprojekt :) Det lutar åt att det kan bli min favorit i vinter om slutresultatet blir som jag tror :)
Men! Jag har fått hedersuppdraget att få provvirka Disas otroligt fina strumpor!! Så roligt!!
Så nu stickar jag för fullt för att avsluta det pågående, så att jag är fri att bara virka sen :)

Ha en fin-fin vecka!

lördag 6 oktober 2012

Äntligen tröjtider!


Äntligen....?? Ja, egentligen tycker jag att det är lite jobbigt att vi går mot mörkare och mörkare tider.
Man ser varje varje vecka hur solen går ner allt tidigare på dagen. Men, om man ska se det positiva i saker och ting, så är det väl just det att det verkligen närmar sig Säsongen med stort S för oss som gillar att sticka :)
Här mitt senaste klara alster, en lite längre tröjmodell från Drops, stickad i Karisma.




Modellen är mestadels helt slätstickad och sedan är det på oket som "det händer något".
Fuskflätor som stickas utan flätsticka.
Modellen är med trekvartsärm, men jag ville ha vanliga långa, så jag förlängde dem en bit.



Mönster: Drops 114-2
Garn: Karisma
Stickor: Strump- och rundstickor 3,5 mm och 4 mm


















I trädgården blommar fortfarande några av sommarens rosor och luktärtor, men även dessa vita höstanemoner :)
Efter en väldigt intensiv period på jobbet, så börjar det närma sig för Metta och mig att åka till Stickeventet i Habo! Det blir första gången för mig och det ska bli jättespännande :)

Här är det just nu 11 grader och solen strålar!
Hoppas att ni har en härlig helg också :)