lördag 28 november 2009

Äntligen klar!!

Här är jag äntligen, äntligen klar med min gamla kökssoffa som ni inte kan ana hur mycket jag har jobbat med... Det började för säkert 5 år sedan, när jag skulle måla den gamla slitna soffan första gången. Jag hade slipat jättemycket och länge, men vanligen när man ska måla, så behöver ju inte all färgen bort, utan hej och hå, jag började måla. Och måla. Och måla. Till slut hade nog soffan säkert sju lager färg, MEN den gamla röda färgen som hade varit från början lös igenom och soffan såg helt grisskär ut... Då tappade jag alla sugar som finns, det kan jag säga... I somras gav jag mig i alla fall sjutton på att jag skulle lyckas få den vit och i mitt kök till första advent och nu står den ju här tilsammans med mitt bord och mina stolar som jag också slipat, målat och betsat om för ett par år sedan. Jag införskaffade en massa bra-att-ha-maskiner som varmluftpistol och två olika slipmaskiner. Men det går åt en massa manuellt jobb också med vanligt slippapper och skrapor och allt upptänkligt man kan komma på som passa i spår och krussiduller...Jag var ju tvungen att få den helt trären innan jag målade igen. Jag visar lite på-vägen bilder nedan:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Benken ble kjempe fin.Tusen takk for titten.Virkelig fint ble det.Ønsker deg en riktig fin Lørdagskveld.Klem fra Bodil..

Annabell sa...

Oj, vad fin den blev! Nu blir jag riktigt sugen på att måla min också, har ju en exakt likadan. Bra kämpat! Baloo mår jättebra, han är en riktig buskatt och så kelig.

Fröken Elsa sa...

Vad fin soffan blev. Förstår att det tog lite tid att få i ordning den. Jag tog hem en liknande kökssoffa för ett par år sedan och skulle måla den vit. Den står fortfarande på altanen omålad. Men nästa sommar kanske....

margit sa...

Oh! Vad du har gjort soffan fin och vilket jobb du gjort. Man ser ju på de andra bilderna och förstår!
Önskar dig en fin 2:a Advent!
Kram! Margit