lördag 10 mars 2012

Lördagens Loppisrunda!

Idag på förmiddagen var jag, syrran och kompis S på lördagsloppisrunda i Norrköping. Jag fick till och med med mig min äkta häft :) Vi gillar båda gamla grejer och har man tur, så kan man ju hitta något som lockar :) Det var kompisen S som är så himla duktig på att inreda sitt hem med fina gamla saker, som visste var vi skulle åka :)

Vi var bl.a. på Erikshjälpen och  En Hjälpande Hand och det var tydligen fler än vi som hade det som lördagsnöje, för det var otroligt mycket folk där.
Som synes ovan, så hittade vi en gammal fin kaffekvarn, ett krus "Efva" från Gäfle, och ett fint uppläggningsfat som jag tycker så mycket om från Uppsala Ekeby.
I en låda med gamla stickor fick några följa med hem, bl.a två par Inoxal och två par stålstrumpstickor.

I en annan hylla hittade jag den här boken "Hemslöjdens Handarbeten" Andra Delen.
Jag vet att jag hade en hemma förut och hoppades att det kunde vara första delen. Men inte. Visst har jag väl nu två stycken Andra Delen...
Så jag tänkte att jag skulle passa på att lotta ut den här ena till någon av er som kan tänkas vilja ha en!
Vi kan väl säga att sista dag för att vara med är Fredag den 23 mars.
Allt man behöver göra är att lämna en kommentar till det här inlägget.

Härom veckan tog syrran och jag en promenad i gamla Drothemskvarteren i Söderköping och jag tänkte jag skulle passa på att visa er ett par bilder av ett par av de fina husen där.

Jag önskar er en härligt varm vårhelg!


8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Visst blir man glad när man hittar nått fint som man gillar. Jag jobbar ju precis ovanför en loppis som är välbesökt. Nu har jag ju oftast Ines med på jobbet så det blir inte så många besök, men ibland slinker jag in och oftast hittar jag nått. Böcker i pocketformat är bra att köpa där, kostar bara 5 kr och vad gör väl det om de är lästa av en person innan.
Jag hoppas det ordnar sig för din arbetskamrat, det är jobbigt när det blir följdsjukdomar så där och en operation är ju nått som tar ännu mera på krafterna.
Själv är jag så frustrerad av att inte vara rörlig, är ju van att promenera snabbt o långt varje dag och så helt plötsligt utan orsak sitter man bara där och varje rörelse gör ont, man fattar liksom ingenting längre. Hoppas det släpper snart så man kan komma igång till vårens utejobb. Man längtar ju nu när man suttit inne så länge.
Ha nu en fin kväll och hoppas du hittar en favorit bland de bidrag som gått vidare.
Kram
Just det, jag är gärna med i din utlottning, den boken har jag inte. :)

Ingela sa...

Fina fynd! Gillar speciellt boken - så jag hoppas på tur...!!! Var på en av Hemslöjdens kurser i veckan - Att brodera på filt. Mycket inspirerande kurs!

Marie sa...

Finfina loppisfynd!
Kram Marie

Christina sa...

Det är en lycka att hitta de där speciella fynden på Loppis :) Å, stugorna inbjuder till stick-kafeér... Är gärna med i utlottningen av boken. Trevlig blogg med tvåändat , som jag tagit till min stickutveckling...

disa sa...

Härligt med loppisrunda!! De där blå Inoxal har jag med och fann dem på Erikshjälpen. *ler* Fatet är ju jätte fint med. jag vill gärna vara med på din utlottning! =)

Metta sa...

Fina loppisfynd du gjorde igår. Synd att vi inte träffades, då jag också trängdes med en massa människor på Erikshjälpen. Gillar också att göra fynd och igår blev det en röd ljuslykta Solöga från Rejmyre. Vore kul att göra en loppisrunda tillsammans i sommar. Givetvis ska vi sticka också:o)
Visst är de mysiga de små stugorna. Har varit inne i en, då vi hade en bekant som bodde där för flera år sedan.
Deltar gärna i din utlottning av hemslöjdsboken. Kram

Susanne sa...

Grattis till dina loppisfynd. Det är så roligt att hitta dom där guldkornen, jag är också en inbiten loppissökare ;) jag är gärna med på din utlottning av boken. Vill också passa på att säga att du har en fin blogg.

Lilli sa...

Loppisfynd är så kul!! Gillar också loppis väldigt mycket :) Jag höll på att missa din utlottning och anmäler mig här i sista minuten! Puh! Vill gärna vara med! :)