lördag 21 april 2012

Tänk om det kan bli en pläd!

Nu har det varit så många som har virkat rutor på sistone, så jag blev också jättesugen. Igen...
För det är inte första gången jag börjar på rutor som först ska bli en pläd. Sen kanske det kan bli en kudde.
Och slutet på historien ligger oftast i en påse, intryckt i nån garderob....

Men jag är inte den som ger upp i första taget, så nu är jag igång igen!!
Den här gången inspirerad av Ann-Britts jättevackra pläd.


Garnet är mitt Fame Trend, som förra året skulle bli en volangtröja. Jag blev dock inte nöjd med ärmarna och den blev liggandes oavslutad. Nu tänker jag att det garnet kommer att göra sig jättefint med alla olika nyanser till min pläd.

Jag gör som Ann-Britt och virkar emellan med ett ljust garn. I mitt fall Drops Alpaca i naturvitt.
Allt garn kommer från mina gamla lager, så det känns också fint!

Här har varit ganska hyfsat väder idag och jag har varit ute och rensat och gjort lite fint i mina rabatter.
Det är härligt att man äntligen snart kan börja i trädgården igen. Jag längtar!
Ha en fin fortsatt helg!

17 kommentarer:

Annika GW sa...

Kämpa på! Att virka en hel pläd kräver mycket tid och tålamod! Snyggt med det vita emellan. / Annika

Mia stickar sa...

Ser ut att bli en jättefin höstpläd! Här är det inte väder för trädgårdsarbete. Mera snö har kommit men i eftermiddag övegick det till regn och sen till snö igen, Jag är less och längtar till sommaren!

Rosenvante sa...

Förstår att du blev sugen, hennes pläd blev verkligen jättefin.
Tycker du kommit långt redan och just det där att virka rutor är ju ett bra arbete att plocka fram när man har lust. Smart att använda lagret också och inte köpa nytt.

Jag ger inte bort koftan, det var hennes garn och hon hade börjat för många år sedan och sen blev den liggande. Jag repade upp och stickade klar den för henne bara, kul att få göra nått nytt och med så dyrt & fint garn.
Jag hoppas min rygg snart blir bättre så jag kan trädgårdsjobba lite framöver också. Som det är nu lär jag få stå och peka och titta på och det är inte kul alls, jag vill ju sätta ner fingrarna själv och fixa. Men det ordnar sig nog.
Trevlig kväll

The Willow Fairy sa...

Kommer att bli jättefin som pläd eller som kudde. Jag ser att många ärinne på plädar här i blogvärlden på sista tiden - är det en ny trend? Jag har inte stickat på min pläd på ett tag nu, men det går i vågor. Huvudsaken är inte att den blir snabbt klar utan att den ligger där som en trygg stickning när jag är sugen (och an kan köpa ett och annat nystan läckert sockgarn med en bra ursäkt...)

Susilull sa...

Du är en bra bit på väg!! Härliga färger! Jag är också rut-virk-sugen, men tror inte jag har så mycket garn i samlingarna att det kan matchas till en filt.

Sunna sa...

wow, den blir jättefin, vilket jobb du har på gång

Dödergök sa...

Fina färger och fina rutor. Visst blir det en pläd den här gången!? :)

Sanne sa...

Det är det som är det fina med rutor: att man kan ändra sig under arbetets gång. Har en massa mormorsrutor i en låda, virkar några då och då när lusten faller på. Spelar ingen roll när det blir klart, huvudsaken är att det är kul.
Dina rutor blir jättefina, snyggt med garnets färgskiftningar! Och vad bra det känns att använda sig av något man redan har!?

Tinas Garn sa...

Det är fina höstfärger du använder. Den kanske blir klar då ;-)

Cecilia sa...

Jag står inte ut med att virka rutor men de där färgerna du har är bara som ren poesi! Hoppas du kan hålla glöden uppe för det kommer bli så vackert!

disa sa...

Det blir jätte fint!! Jag är också sugen på en, men undrar om tålamodet kommer räcka......färgerna skiftar så fint på dina rutor och jag tror att det blir en hel filt av den!! =) kramis

Pysselfarmor sa...

Vackra färgkombinationer!

Hoffmans Design sa...

Så himla fina dina rutor blir är det en och samma garn du har eller byter du?
Kram Hoffmansdesign

Lilli sa...

Rutorna ser väldigt fina ut i "jordfärgerna". Blir säkert en superfin helhet som filt.Satt ute i trädgården igår och stickade en stund i sol och + 11,5 grader. Men hade jacka och pannband på för vinden var lite kylig. Idag har vi dock ca +13-14,5 grader här på västkusten.

Anna sa...

Jag gillar färgerna. Pläd eller kudde kanske.

Metta sa...

Härliga färger i din blivande pläd. Visst kan det ta litet tid innan alla rutor blir klara, men jag tror du klarar det den här gången och du kommer att bli jättenöjd.
Hade tänkt rensa litet i trädgården idag på eftermiddagen, men då blev det ett riktigt regnväder, så det får vara till en annan dag. Har i alla fall planterat mina fuchsiasticklingar och nu måste jag plantera om mina pelargoner, som har stått inne hela vintern.
Ha en bra fortsättning på veckan! Kram

Madeleine sa...

Det där ser alldeles underbart fint ut! Om man ändå hade mer tålamod när det gällde filtar, man tycker ju så mycket om dem! :)