torsdag 27 december 2012

Julklappskavalkad!


Ja, då var årets julklappar både stickade och öppnade!
Ovan här är en Cascading Leaves Shawl som jag stickat i Ullcentrums 1-trådiga grönmelerade.Det blev en julklapp till min mamma och jag tänker att hon kan ha den över axlarna när hon sitter på balkongen sedan under lite svala sommarkvällar!Det här är en favorit i repris!
Jag stickade en till likadan tunika som jag gjorde till mig själv under hösten. Det är ett Drops mönster, Anny och den är stickad i Drops Nepal.Denna var en julklapp till min syster!Likaså blev dessa vantar i mönster från Yll o Tyll. De är stickade i Rauma Finull och filtade i tvättmaskin.
Syrran nämnde härom sistens att hon behövde mer vantar, och då blev det både lovikka vantar med kråksparksbroderi (lite innan jul) och dessa polkagrisrandiga från Tomten!Svärmor har tidigare fått en Dragspelsbasker av mig i mönster från Östergötlands Ullspinneri och önskade sig en till med ränder i något rosa.
Jag letade fram några olika garner från restgarnskorgen och resultatet blev detta. Jag tyckte det rosa livades upp fint med några ljungfärgade ränder i Drops Vivaldi.Sist men inte minst, min finaste kompis S, fick en julröd sjal i Drops Alpaca.
Den här är min teststickning åt Maria Olsson som har bloggen Pyssel och Knåp.
Det var min tanke hela tiden, att detta skulle bli en fin, röd julklappssjal åt henne (därav valet av garn och färg), så den har legat på vänt i garderoben hela hösten :)


Idag har jag en extra ledig dag från jobbet och vädret är rätt fint, så jag tror att det får bli en promenad!
Vi har tidigare fått massor av snö, men de senaste två dagarna har det töat en del, så det gäller nog att ta försiktiga steg på isen....

Önskar er fortsatt härliga och lata dagar!

11 kommentarer:

disa sa...

Jämarns så mycket underbart fint du har stickat!! Du är så otroligt duktig du. Jag Ä L S K A R klänningen du har stickat!!! Den är underbar. Sjalarna är så vackra och mössan och vantarna superfina!! Jag förstår att de alla blev jätte glad för sådana underbara julklappar.

Ja, jag gillar verkligen glassmaskinen. Det tar ju ett tag och göra glass och att då kunna äta den redan efter ca 40 minuter och inte behöva vänta ett dygn eller så var så lyxigt. Så jag rekommenderar en varmt. Extra glad över den skulle man nog vara en het sommardag.....*ler*

Vad synd att de har töat, du får gå försiktigt!
Ha en fin dag!!
Kramar

Sunna sa...

Så otroligt mycket fint du gjort, är säker på att syster blev jättefin i sin tunika, ha en trevlig nyårshelg

Annabell sa...

Oj vad många fina klappar du hunnit med, hoppas att du också fick något fint tillbaka, God fortsättning!

Catarina sa...

Vilka jätte fina julklappar du har gjort! Din syster måste ha`blivit överlycklig över tunikan, det var hon som fick favoritvantarna också eller hur?

Mia stickar sa...

Vilka lyckans ostar de som fått julklappar av dig! Så mycke fint du gjort, du är fantastisk!

Garn sa...

Önskar dig ett Gott slut o ett riktigt Gott Nytt År!

Kram från TINA

Susilull sa...

Du är helt fantastiskt produktiv, så mycket fint!
Hoppas du haft en skön julhelg!

Önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År fullt med inspiration!

Kram Susanne

Metta sa...

Så mycket fina julklappar du stickat! Många glada mottagare förstår jag. Gillar också din tunika!
Visst är det trist med töandet. Här har varit omöjligt att promenera, då det är glashalt på många ställen där man plogat. Snön smälter på dagarna och så fryser det på under nätterna. Längtar verkligen efter en härlig promenad, men idag är det bara grått och regnigt.
Önskar dig ett gott slut på 2012 och ETT GOTT NYTT ÅR 2013!
Stor kram

Cecilia sa...

Så fina julklappar du gjort! Den där sjalen tycker jag är helt underbar och dragspelsbaskern blev fin i mjukt grått och rosa med lite mörkare ränder för att liva upp!

Mia sa...

Så härligt fina saker du gör! Hoppas vi ses snart igen. Kram på dej! Mia

skapa och inreda sa...

Så mycket fint du har gjort, blir verkligen inspirerad.
Önskar dig ett nytt gott skapar år.
Kram
annika