lördag 11 maj 2013

Jag teststickar Siesta Key Tee

För några veckor sedan, såg jag att Maria Olsson sökte teststickare för sin fina modell Siesta Key Tee.
Utan att tänka efter ett dugg, så anmälde jag mig direkt.
Jag tittade ut ett par färger av garnet som Maria stickat i, Pickles Merino Tweed och några dagar senare låg det i brevlådan!
Mönsterkonstruktionen är lite klurigt gjord, så det är en rolig utmaning att sticka den här topen. Nu har jag sista biten kvar av slätstickning kvar plus en halskant. 
Lite får jag för mig att den kanske blir lite för stor för mig, men jag hoppas att jag har fel :)Tyvärr så har det ju hänt sorgliga saker i vår familj. Vår ena Maine Coon, Maja, blev akut dålig på fredagsmorgonen och innan jag ens hade hunnit till veterinären, så dog hon i bilen dit.
Visst, hon var ingen ungdom ( 11 år) och hon hade haft en juvertumör med elakartad cancer i för 1 1/2 år sedan, men sorgen och saknaden blir ju inte mindre för det. Maja har verkligen varit en Mattes katt och hon har varit med mig i allt jag har gjort. Hon fattas mig otroligt!
Som i alla sorger, så är det tiden som måste gå. Det finns inga genvägar igenom.
Kvar har vi Katten Jansson som får alla våra omsorger nu. Vi nästan tävlar om honom!
Tack alla ni som kommenterat tröstande ord! Det värmer!


6 kommentarer:

Cecilia sa...

Spännande att teststicka! Den ser ut att blir fin, härligt namn på den dessutom.
Nej, det finns ju inga genvägar genom det sorgliga, jag kan tycka att det finns något tryggt i det. Man vet att man kommer igenom, så småningom och att det inte är någon idé att försöka rusa fram.
Våren är här, till slut och jag har suttit på balkongen och njutit en stund, hoppas att ni också har det fått vårvärme!

Christel Wijk sa...

Tröjan ser redan jättefin ut, härliga färger du valt.
Beklagar sorgen med katten. Fin bild på henne. Kram Christel

disa sa...

Den ser så fin ut så jag hoppas den passar dig bra sedan!
Jag förstår hur svårt det känns, men som du säger - enda vägen är igenom allt. Hoppas du får en katt i framtiden som du kan ha samma band med och älska på samma sätt. Då min hund dog trodde jag aldrig att det skulle hända igen, men så kom Mirra!! Och bandet med Mirra är till och med ännu bättre! (får dåligt samvete av att säga det dock....)
kram på dig vännen!

Paradiset Kaos sa...

Kram!!!

Lo sa...

Snyggt! Hoppas du blir nöjd!

Anonym sa...

Så spännande att vara teststickare till Maria, hon gör så fina mönster! Ja jag har min 12-åriga lilla Nasse (en tjej) som vi trodde hade hamnat under rasmassorna från taket förra vintern, vilken vånda innan vi hittade henne efter ettochetthalvt dygn under huset oskadd! DOm blir en så kär! Kram!
Miastickar