torsdag 2 december 2010

Garn och knappar!

I förrgår kunde jag inte hålla mig längre från att börja sticka av ett av garnen jag köpte på mässan i Älvsjö, Rowan Alpaca Cotton. Det ska bli en sån här väst tänkte jag. Egentligen borde jag nog fortsätta virka vantar till Julmarknaden, men stickning handlar mest om lust för mig och då innebär det just nu att jag får göra en lite paus i det...:-) Från att inte ha använt mössa sedan jag var liten, så ÄLSKAR jag mössor nu! Det finns ju inget så skönt som att dra ner en stickad luva över öronen, allra helst när vi har haft nästan -30 grader de senaste nätterna... Alltså var jag tvungen att skicka efter ett par härvor Cascade från Garnkorgen, en röd och en i en brun nyans som hetter Espresso. Snabb som hon är, Maria, så kom de i postlådan redan igår! Mot allt bättre vetande, så åkte nya stickor fram och vips var maskorna till en Brambles upplagda! Det gick finfint att sticka några varv till nya deckaren, Maria Wern... :-) Jag måste väl visa upp den här fina burken också! Det är min mormors gamla knappburk, som min syster hittade i gömmorna och frågade om jag ville ha. Självklart ville jag det! Det är en skatt av gamla minnen. Här syns några av en salig blandning av gamla tillvaratagna knappar! Det ska bli kul att se om jag kan använda några av dem sen till något alster.

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Åh vilken skatt du fick, hela burken är ju så vacker och att få knappar därtill är ju inte så dumt.
Mössor är underbart nu. För jag använde nog aldrig mössa som barn heller, men nu går jag aldrig ut utan att det är väl neddraget över öronen.
Mysa på du med din stickning, för det ska ju vara rofyllt också inte bara ett krav.

Mia stickar sa...

Sticka är lust och man måste få sticka det man har lust med också! Västen ser helläcker ut!

teresa sa...

Vilken vacker ask, sådana gamla saker/minnen är roliga.
Tack för din hälsning. Ibland önskar jag att många av alla trevliga bloggare bodde närmare, så att jag kunde bjuda hem er. Tror vi skulle ha mycket att prata om o himla trevligt. Sköt om dig!

Madeleine sa...

Västen ser riktigt snygg ut, och vilken vacker ask! :D

Maria sa...

Den västen är ju så snygg! Klart att du måste följa din lust, så att det inte blir tvång. Härligt att ha en knapp-skatt i en så fin burk.

4U2 sa...

Så hade min mormor också: en ask att ha knappar av olika sorter och färger.