lördag 16 april 2011

Sjalstickeri!

Här är mitt senaste stickeri. En Kjaellingesjal i tvåtrådigt ullgarn och stickor 3,5mm. Jag vet ju att jag sa att jag ville nålbinda en sjal till min gästabudsklänning, men jag känner att det projektet aldrig kommer att gå i mål tills september. Detta får bli en medelväg. Korp, en av eldsjälarna bakom gästabudet, brukar säga att det ska kännas roligt också och att allt kanske inte till varje pris måste vara helt tidsenligt, även om det är det man strävar efter så mycket som möjligt givetvis. Här är en detaljbild av den nedersta spetsen, som man stickar separat först. Därefter virkas två rader med halvstolpar, i vilka man sedan plockar upp maskor att sticka själva sjalen i. Det är ett väldigt roligt mönster och det går faktiskt ganska fort framåt. Den största utmaningen är väl mest att mönstret är på danska... Tack och lov för google översättning säger jag... =) Idag tror jag att kanske spaden åker fram också! Även om det är lite tidigt att plantera, så går det nog att förbereda med själva utgrävningen av rabatten. Jag älskar att gräva! Förra året så utökade jag min blomrabatt på framsidan av huset, så att den inramade uteplatsen som vi gjorde då. Det är den jag skulle vilja förlänga lite till och plantera lite olika rosor i. Inte så där på pricken uttänkt utan så att den ser lite härligt blandad och fri ut =) Ha en jätteskön helg! Ps. Idag ser jag att mitt gamla vanliga problem dyker upp:( Bilder och text ser hamnar helt hur som helst... Ser jättetråkigt ut, men jag vet inte vad jag ska göra åt det... :(

8 kommentarer:

disa sa...

Den blev urtjusig!! Och jag håller med, det ska vara roligt med. Kanske ett projekt till nästa år......? Känner man sig stressad, försvinner ju bara lusten helt med glädjen. Nålbindning tar ju längre tid än stickning och virkning med, även om man till slut får upp farten så kommer man ju inte upp i samma hastighet direkt.

Rosenvante sa...

Vad jag läntar efter att få se din klänning klar. Den kommer säkert att vara genomtänkt och välarbetad.
Jag vill också ha en rosenrabatt med olika rosensorter i, inte alls genomtänkt utan bara av glädje o färger och en massa goa dofter som styr. Men gräva, det gör inte jag, så jag får allt snällt vänta och vänta tills jag får hjälp.

Det där problemet med bilderna fixar du lätt. Gå tillbaka till inlägget och klicka på bilden och så drar du lite i högra sidan bara så blir bilden lite vidare och texten åker ner.
Ha en skön helg du också.

Metta sa...

Den här sjalen verkar vara ett jättefint alternativ till en nålbunden sjal.
Tycker också mycket om rosor och ska nog plantera några nya buskar i år. De senaste vintrarna har tagit hårt på mina tidigare rosor.
Theddy hälsar att han haft en jättefin födelsedag.
Önskar dig en bra fortsättning på helgen!

Mia stickar sa...

Sjalen ser ut att bli jättefin! Min första groda är snart klar!

Lilli sa...

Så annorlunda, rolig och fin sjalen är! Jättevacker, tycker jag :) Den blir säkert jättefin att ha på sig också!

teresa sa...

Sjalen ser verkligen fin ut. Enkel o vacker.
Ta det försiktigt med grävningen även om det är kul!

Sunna sa...

vilket häftigt mönster det verkar vara och dina grodor är ju för underbara

Tant Kofta sa...

Glad Påsk fr Tant Kofta