måndag 25 april 2011

Trägen vinner!

I helgen har det inte blivit speciellt mycket stickat. Vädret har ju varit fantastiskt, så helst har man ju velat vara ute. Jag gillar ju även trädgård och ett storprojekt jag har haft på vänt ett par år är att flytta de här två tujorna som har blivit alldeles väldigt för stora där de står. Just tujor har ett ganska sammanhållet rotsystem så det faktiskt går att flytta dem. Men sen ska de ju ta sig också på ett nytt ställe... Försöka duger, så jag gav mig på att kämpa med den största av de här två först... Och yes! Gräva klarar jag själv, men att rubba den här gigantiska tujan kräver lite fler hjälpare, så både mannen och syster fick rycka in och släpa. Här har den kommit på plats på ett nytt ställe i trädgården. Hoppas, hoppas att den vill ta sig nu. Men går det inte, så har det ju inte kostat mer än svett och möda =)
I övrigt har det varit vårputs för de flesta av våra bilar som har fått komma ut ur garaget!
Även en tur till Elmia i Jönköping fick det bli på påskaftonen, där det som vanligt finns mycket fint att vila ögonen på!
Nu efter en välbehövlig dusch, känner jag mig ganska mör och längtar efter lite stickning och nåt bra på teven att vila ögonen på.
Ha det gott!

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jag bara kände hur svetten rann ner efter ryggen när jag tänker på att vi planterat 10 st tujor utanför vårat uterum och att de eventuellt behöver flyttas sen.
Är så impad av ditt grävande, du är så ihärdig så jag vet inte vad. Håller tummarna att flytten lyckas.
Men hur många bilar har ni igentligen?

mary-ann sa...

undrar samma sak som Rosenvante :pp
är när jag hör och läser om sånna bravader som du har gjort som jag är glad för mina 3 balkonger istället för en täppa :)

Mia stickar sa...

Blir lite avundsjuk, häruppe går det inte med tujor, de är så fina! JAg har flyttat ett litet skott från snöbollsbusken, det räckte för mig!

disa sa...

Hoppas den tar sig efter allt slit nu då! Älskar såna där bilar, de är så himlans fina och söta. =)

Lena sa...

Jösses! Wow! Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga åt dina krafter att flytta på så stora tujor.
Vilka mysiga bilar ni har.

Anonym sa...

Hei.Ja en del arbeid med hagen.Hær er det like før må begynne å slå gress.Gror nå på våren.Sodde frø i dag.Skal bli kjekt å se om det kommer opp noe grønt om en stund.Mange fine biler dere har.Stilig.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil

Sunna sa...

du är ju för snäll i dina kommentarer, ja visst har jag gamla barn...äldsta är 27... men jag slutade fylla år vid 27, liksom stannade där. vilket hästjobb du har gjort i trädgården då, duktig du är

Susilull sa...

Inte illa att få loss en sån jättetuja, hoppas den tar sig på sitt nya ställe!
Ser att ni gillar "hundkojor", så söta! (Det får man väl säga om en bil? :-))