söndag 6 november 2011

Symässa!

Min första del av helgen tillbringade jag tillsammans med syrran på Symässan i Älvsjö.
Där var mängder av garnglada tjejer/damer som liksom vi vandrade runt, runt, varv efter varv för att titta på alla finheter och kanske handla en del...
Ett extra plus var att Sunna och hennes kompis Mia åkte med samma buss som vi, så vi fick tillfälle att babbla lite om garn och annat :)
Jag har ju redan sedan innan satt, om inte helt köpstopp, så i alla fall inköp av garn med rätt mycket behärskning...
Men det är klart, att om man åker på garnmässa kan man ju inte komma hem helt utan. Det säger sig ju självt :)
Jag köpte två härvor lovikka till ett par röda vantar. Det är ju flera som på sista tiden har stickat sådana och jag fick lite lust på ett par också. Det är ju varmt och gott.
Sedan blev det en härva Manos Silk Blend och ett nystan Mirasol. De två har jag tänkt sticka muddar i tvåfärgspatent av i ett mönster jag köpte av Marias Garn. Hon satt och demonstrerade tekniken och det såg effektfullt och kul ut!
Något som jag tycker är ett extra plus på mässor är att man får chans att hitta verktyg och böcker som man inte hittar lika lätt annars.
Jag hittade detta häfte om nålbindning som verkar jättebra och som är en mer precis instruktion om hur man gör vantar och sockar tex. samt om olika nålbindningsstygn. Det kanske kan bli något till julhelgen när man eventuellt kan få några lediga dagar på rad :)
Jag köpte också hos Fingerfärda ett broderimönster till min svärmor Kerstin som är en fena på broderier. Jag hoppas att detta, en löpare i ett gammalt julmönster, ska falla henne i smaken :)
Just det! En krokningsnål köpte jag också i ett annat nummer än de jag hade tidigare.
Det var väl allt tror jag. Jag känner mig nöjd både med det jag köpt och att det samtidigt inte blev allt för mycket.... :)
Angående min lilla patient, så är det riktigt bra just nu.
Vi vet förstås inte än vilken typ av tumör det var hon hade, men den är borttagen nu och såret ser fint ut, så just nu är väl tratten det värsta för Maja :)
Ha en fin söndag!

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Du verkar ha fyndat! Synd att allt sånt kul är så långt borta!

Otaliga projekt sa...

Linda och bestämde oss idag för att redan nu boka in februaris mässa. Vi vill ju också vara med där det händer! Men man får nog sätta en maxgräns på inköpen, det verkar finnas allt och lite till...

Rosenvante sa...

Ja, jag blir bara mera o mer avis. Det var ju den här mässan jag hade bokat in och fixat rum o allt för att bara mysa runt hela helgen. Men så blev det ju inte då, Englandsresan tog hårt i plyskan och att bara betala 1400 för att komma över med båten lockade inte längre. För jag var nog lite inne på det där med att garn har jag ju ändå och jag vet att jag vill köpa om jag är där, för som du säger klart man måste om man ändå är där. :)
Men det kommer väl flera mässor eller hur? :)
Hoppas det går bra för din kisse, det är inte kul när de är sjuka. Tratt är ju lite knepigt också, de blir ju så irriterade av att ha den där på. Hoppas hon läker snabbt och slipper den snart.
Kram

Lilli sa...

Det är alltid trevligt att vara på mässa och bli inspirerad. Kul att du hittade något :)Hoppas din lilla kisse bättrar sig och blir helt frisk. Jobbigt när ens djur blir sjuka. Måste säga att din blåa tröja i tidigare inlägg, är supersnygg! Jättefina detaljer! Den måste du väl vara jättnöjd med!

Madeleine sa...

Klart man måste köpa garn när man är på mässa! Och så fint garn sedan! :) Missen ser nöjd ut, trots struten!

Sanne sa...

Sååå avundsjuk! Det är för långt med 45 mil enkel resa för att åka över dagen och övernattning tar också i plånboken. Men nästa gång kanske..

Sunna sa...

Tack för senast och gissa vem som orkade dansa hela natten...

teresa sa...

Vilken trevlig utflykt. Och Fingerfärda har så fina broderier, svärmor kommer att bli glad. Jag har sytt minst fem grejer därifrån.

Anonym sa...

Hei.Så koselig med messe.Kjempe fint garn.Nydelige farger.Uff da til kattepusen riktig god bedring til den.Ønsker deg og dine en riktig fin helg.Klem fra Bodil.