lördag 19 maj 2012

Länge sen sist :)

Nu känns det som att det är länge sedan jag har haft tid med några inlägg. Jag har läst andra bloggar bara lite grann från mobilen, men annars har det varit lite stiltje på det också. Ibland vill tiden inte riktigt räcka till.
Men ibland måste man ta sig tid med vissa saker! Ni ska se att jag fick ett spännande uppdrag förra helgen som jag inte kunde säga nej till!
Det var om jag kunde sticka en bebismössa till en babyfotografering som skulle vara i veckan. Klart att jag ville det!!
Det enda garn jag hade hemma som kunde passa, var det här härliga gröna garnet som jag vann i en utlottning förra året. Men jag tycker att det blev fint till.

Ett annat önskemål var en hängmatta till bebisfotot, att hänga upp i en björkgren.... Oj, vad svårt att gissa mått och antal maskor.... Jag vet inte ännu om det stickade har gått att använda som det var tänkt. 
En väsentlig faktor är ju att själva målet för fotograferingen är med på galoppen också och inte bara blir illbattig, svettig, röd och arg....

Det som har pågått här en tid är intensivpluggande till nationella prov. Och det vill man ju förstås stötta och hjälpa till med så mycket man kan.

När sonen räknar tal, så har jag virkat lite på en påsväska. Jag kommer inte riktigt överens med min väska just nu, så då tänkte jag att det skulle få bli en virkad modell till sommaren :)
Jag ska försöka sy ett innerfoder med innerficka till den, så att inte alla pinaler trillar ut emellan stolparna :)

När jag skulle fota väska ute på trappan förut, så råkade jag vända den upp och ner när jag skulle in igen och vad trillade ur då...? VIRKNÅLEN!!  Vips for den ner emellan brädorna och nu ligger den en bra bit ner därunder... Virknålen är inte magnetisk, så chansen att kunna pilla upp den är minimal...
Så det blir till att vänta till nästa vecka och gå och köpa en ny.
Mycket har man i gömmorna, men just en 3,5:a hade jag bara en. Typiskt!

Sagt och gjort. Då fick det virkas plädrutor istället. Det är ju bra det också. Rutorna går så fort och lätt att göra, så jag har fortfarande stort hopp om att jag ska gå iland med det här projektet så småningom :)

Under en av mina korta stunder av bloggläsning, hittade jag Dödergöks fina muddar.
Kunde inte låta bli att prova dem igår kväll till en film.
Jag hade två nystan av Drops Silke Alpaca som jag köpte i Göteborg 2009... Fattar inte att jag bara köpte två nystan, för det har ju hittills inte räckt till någonting, men till de här muddarna tycker jag att det blev fint!

Annars under helgen, så fick vi helt oväntat besök från Göteborg! Jätteroligt!!
Vi ska även ses till midsommar och K och jag bestämde oss för ett särskilt handarbetsprojekt.
Ingen av oss har nålbundit så där värst mycket. Bara provat lite grann. Så det ska vi göra gemensamt då. Kul, eller hur?!!

Ha en fortsatt härlig helg, så får jag bättra mig med att kommentera på era bloggar lite längre fram när sommarlovet är i faggorna :)


6 kommentarer:

Susilull sa...

Så mycket roligt du hunnit göra. Hängmattan var ju ett intressant projekt :-) Vore kul att se fotona!

Din virkade väska ser jättefin ut, och muddarna likaså!

Ha en fortsatt skön helg!

Annika GW sa...

Men oj! Det var ju många fina saker på en gång! Tycker att du varit ganska flitig iallafall! / Annika

Maria sa...

Du har ju hunnit med massor! Du får nog förklara det där med bebishängmattan :). Ska det ligga en bebis där i?? Ha en härlig söndag!

Mia stickar sa...

Rackarns med virknålen! Jag har haft borta en sticknål nr 6,5 inget nummer man har många av men efter nån vecka av letande fick jag en ide om var den kunde vara, mellan dynan och armstödet i en fotölj på jobbet! Fina projekt och väskan ser ut att bli sommarfin!

Rosenvante sa...

Jag hoppas du får tillgång och kan visa oss foton sen hur det blev också.Vilka roliga grejer du fick göra, bara tanken på att göra en hängmatta var ju kul och det fixade du ju hur galant som helst. Man jag fattar inte hur du hinner med allt, har du 48 timmars dygn?

Metta sa...

Trevligt med ditt långa inlägg.
Så spännande med uppdraget du fått för babyfotograferingen. Kul med hängmattan, som blev riktigt lyckad. Hoppas du kan visa bild senare.
Du har varit flitig och hunnit med flera fina projekt - både påsväska och muddar.
Vilken osis att virknålen hamnade under trappan och förstår att det är svårt att fiska upp den. Tur att du kunde fortsätta med plädrutorna.
Roligt att du ska ha ett nålbindningsprojekt. Hoppas du kan visa mig när vi träffas. Provade på nålbindning på 80-talet och har 1½ vante från den tiden. Nu kommer jag inte ihåg hur jag gjorde.
Ibland varken hinner eller orkar man blogga eller kommentera andra bloggar och då får man ta en paus.
Ha en bra vecka! Kram