torsdag 4 juli 2013

Nyaste Koftan!

Här är min senaste koftstickning! Det är ett av de senast utlagda mönstren på Drops som jag började sticka på i  midsomras och det har gått snabbt som bara den att sticka. Klar efter knappt 1 1/2 vecka.  Detta blir en favoritkofta, jag känner redan att jag gillar den skarpt :)


 
Mönstret har tyvärr en del att önska... Jag vill varna för ärmarna. Där står inget särskilt om hur man ska anpassa mönstret för att det ska passa till oket sen, så där får man tänka till och räkna lite själv om det ska "gå ihop sig".


Mönstret i oket är väldigt fint!
Knapparna, fina i pärlemor, har jag fått för några år sedan av min syster och de kommer från Butik Bolla, en knappaffär i Göteborg som jag tyvärr inte tror finns kvar.För ett par månader sedan, så hade lokala garnaffären här alla Dropsgarner till 50 %!
Och då måste det väl vara godkänt att få köpa sig ett par nystan, även om man har köpstopp, typ...?
Mönster: Drops 150-8
Garn: Drops Karisma, ca 7,5 nystan
Stickor: Rundsticka 5 mm.


Så här grönt och fint växer mina sockerärtor. Det ska bli mumsigt att få smaka, så jag hoppas att de ska växa till sig fort! :)

Nu har jag bara en vecka kvar att jobba. Sedan väntar både välbehövlig semester och att få hämta vår efterlängtade Nessie! Jag längtar!!

Ha en skön fredag och ett härligt veckoslut!

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Perfekt kofta att ha i stort sett varje dag! Fin med det mönstrade oket men inte så speciell att den måste få vila mellan användningarna!Färg som passar till mycket. Och så välstickad. Menar du att du stickat den på 1,5 vecka fast du samtidigt arbetar? Du är verkligen snabb!
Hoppas finvädret kommer lagom till din semester, det ser ut att bli okej idag men jag längtar efter STRÅLANDE sol, bara några dagar! Till... :-)

Garn sa...

Hej Marita, koftan är hur fin som helst! Jag har nog sett den må du tro i nya drops-kollektionen. Funderat på att göra den har jag också men stannat vid tanken, då det i mönstret står att det ska stickas med tre trådar av garngrupp A....

Jag är så osäker på att ta ett annat garn, menar du att det bara är att byta till Karisma rakt av utan andra korrigeringar?

Karin sa...

Supersnygg och garnet du stickat i var väldigt fint. Ha en fin sommardag Karin

KataM sa...

Vilken fantastiskt fin kofta!

Myggan sa...

Så fin den blev! Mönstret blev ju mycket tydligare med ditt garnval. Jag är också lite sugen på modellen, den ligger redan utskriven i stickväskan. =)
/Anna

Metta sa...

Superfin kofta - både mönster och färg passar dig! Så snabbt du stickat den!
Förstår att du längtar till semestern om en vecka. Ser fram emot att vi ska kunna få en stickstund tillsammans :)
Ha det bra! Kram

Yarn-Madness sa...

Vad tjusigt! En riktigt snygg kofta att använda i höst! :D

marremorr sa...

En så vacker kofta du stickat!=0) Fint mönster och skön färg - helt perfekt!!

frisky frog sa...

Verkligen fin! Jag har också tittat på det mönstret och har plockat fram garn. Nu ska jag bara göra färdigt lite annat först...
/kram