måndag 12 augusti 2013

Gröna sköna rutor!

Den här sommaren, så får man väl säga att jag har varit ganska flitig med mormorsruteprojekt.
Mormorsrutor som är så fint, men som jag tycker inte att man behöver ha virkat särskilt många förrän lusten börjar falna... :)
Den här kudden har varit färdig ett tag, så det var dags att den får ett inlägg :)
Det vita och beigegula är restgarner jag hade och faktiskt även det gröna. Det var meningen att det skulle bli ett par virkade shorts förra sommaren, men jag tror att det var något konstigt med mönstret, för jag kunde inte röra mig i dem. Jag tror problemet var att de var lika stora bak som fram och även om jag inte är av någon gigantisk storlek, så är ju baken ändå lite större än vad jag är framtill om ni förstår hur jag menar.... :)Så när de där gamla shortsen hade fått ligga till sig ett år, så bestämde jag att de banne mig fick bli en kudde istället :) Det gröna matschar lite fint emot kudden bakom som jag fick av min gulliga syster i Alla hjärtans dag-present i våras :)


Trots att jag har ett par andra stickprojekt på gång, så blev jag hux flux sugen på strumpstickning!
Och har man, efter att ha jobbat knappt en vecka, en ny semestervecka, så kan man väl unna sig den lyxen att bara få gå loss på vad man vill!
Jag liksom en hel massa andra har suttit och suktat över bilder från Tant Koftas och Petra O´s garnkalas i helgen som var, så detta får bli som ett litet substitut för mig :) Sockgarnet köpte jag av Tant Kofta i Borås förra sommaren. Färgen valde jag för att jag tyckte att den påminner mig om Lotta. Lite härligt färgstark så där :)

Här blir det ett par strumpor i gratismönster som jag hittat på Ravelry:

Mönster: Nine-To-Five Socks
Stickor: Knitpro strumpstickor 2,5 mm.

Detta är den andra strumpan, så nu har jag bara foten kvar, så är paret klart!

Ha en fin vecka!

5 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Vacker kudde. Gillar färgerna. Har flera mormorsruteprojekt på gång, men blir aldrig klar...

Cecilia sa...

Jag tycker nog att du varit ihärdig med mormorsrutorna, jag tröttnar mycket snabbare än så. Men de ÄR söta och din kudde är så fin! Bra att du repade upp shortsen, man blir bara trött av att spara projekt som inte höll måttet riktigt. (Oavsiktlig vits där, man har väl blivit göteborgare till slut! :-D)
Sockorna blir rena vitamininjektionen, som c-vitamin på fötterna!

Pixi sa...

Oh vad vackert !=)

skapa och inreda sa...

Härliga mormorsrutor och helt underbara sockor.
Annika

Blogger sa...

Sprinter - Dark War