torsdag 1 augusti 2013

I sommarens soliga dagar!

I sommar har det varit lite stiltje på bloggandet för min del, men jag tycker att jag ser det hos många andra bloggare också :) Det är skönt att få tillåta sig lite semester där också :)

Trots det, så har det allt blivit lite hantverkande. Bland annat den här koftan, Praline, som jag har stickat i Marks och Kattens Tilda. Ett bomullsblandat mjukt garn, som jag tänker det är jätteskönt att ha en sån här lätt sommarkofta i.
Det här är ett superbra mönster som jag verkligen kan rekommendera! Det är så att jag är sugen på att göra en till :)I mönstret, så är det egentligen trekvartsärmar, men jag ville ha vanliga långa ärmar istället. Att förlänga ärmar är ju inte alltid lätt, men de här blev jag jättenöjd med. De blev perfekta både på längden och bredden.Även på fickorna ändrade jag lite. Clara, som också stickat denna tidigare, hade gjort resår upptill på fickorna och det tyckte jag också var snyggare, så det fick bli ytterligare en ändring :)
(I mönstret är det en rad med aviga maskor)


Mönster:  Praline av Gudrun Johnstone
Garn: Marks och Kattens Tilda, 7 nystan
Stickor: 3mm och 3,5 mmI övrigt så har jag fått avverkat en hel del måsten hemma. Olja in trappan, måla verandastolpar och räcke, målat bänken som står på trappan, målat två loppisfynd, en pedistal och en kryddhylla.Slipat och oljat in utemöblerna på framsidan och oljat in stora altanen på baksidan.
Känns det skönt eller känns det skönt...?!! :)
Det konstiga är att efter att man gått och bara tänkt att man borde-skulle-måste i säkert ett par år, så går det så fort att göra det bara man sätter fart. Det gäller bara att köra på medan man har ångan uppe :)Nu kan det ju låta som om min semester har varit ett smärre arbetsläger, men så är det inte :)
Jag har även hunnit virka lite på en mormorskudde i restgarn som nu bara har baksidan kvar.
Medans jag har virkat och stickat, har jag lyssnat till senaste Viveca Sten, I Stundens hetta på Storytel. En jättebra semesterdeckare!Och börjat på en uppifrån och ner tröja, också mestadels i restgarn (Tilda). Vi får se hur den blir i storlek sen, det är lite osäkert och spännande.
Just det ja! Jag har ju sytt två kjolar också. En till mig och en till syrran. Dessa är sydda i ett sjutitotalstyg jag köpte på loppisen i Blacksta. Jag håller på att fundera på hur jag kunde göra ett par överdelar till också, så att det även kan bli som en klänning.Annars så är det mycket runt den här lilla damen som allt rör sig nu, för rör sig, det gör det mesta när hon far fram! Det är bara vid sällsynta tillfällen som hon är så här stilla, så att man kan ta någon bild....
Men gullig är hon!!


Sedan så är det ju så att jag absolut inte har glömt min lilla Maja. Hon saknas fortfarande och finns djupt älskad i mitt hjärta.
Så här fint blommar rosorna där hon vilar nu.

Nu återstår ett par dagars semester, sedan några intensiva arbetsdagar och så en semestervecka till!
Hoppas att ni har det fint där ute i underbara sommarsverige!

12 kommentarer:

Madeleine sa...

Instämmer, Tilda är ett härligt garn! Jag borde sticka något till mig själv i det! ^.^
Urtjusig kofta, och pallen var ju hur fin som helst! För att inte tala om lillmissen! :)

Christel Wijk sa...

Så mycket du hunnit med på din semester, jättefin kofta och pallen är helt underbar. Härliga bilder du lagt ut. Ha en fortsatt skön sommar.

Cecilia sa...

Ojojoj, vad du fått mycket gjort! Bra att måla och olja in, så blir sakerna hållbara och får åldras med charm.

Medea sa...

Oj, oj, oj vad du hinner med. Din praline-kofta är superfin, pallen likaså. Och du påminner mig om att verandaräcket i mitt svenska hem behöver lite målning. Får se om jag hinner det någon av de veckor jag är i Sverige i höst. Men allt har sin tid. Rätt som det är har man ork och energi och då får man passa på.

Myggan sa...

Här jobbas det på! Koftan blev jättefin, gillar den fina V-ringningen.
Jag har också oljat in altan och trappa. Nu håller jag på att måla huset, för nåt ska man ju dämpa börja-jobba-på-måndag-ångersten med. =)
/Anna

Margita sa...

Tack för en bit av din sommar

frisky frog sa...

Ja här har man legat i. =) Visst är det skönt när man får gjort undan på att-göra-listan. Och finfina garnprojekt har du också hunnit med.
/kram

Monkan sa...

Fin kofta, ser väldigt pillrigt ut!

Såg din sommarväska med "plupparna", kanonfin!!! Jättefina färger, perfekt till jeans t.ex. Jag tänkte direkt att en sån måste jag sticka, tänkte att den var stickad eftersom jag själv stickat såna pluppar på en mössa. Men så såg jag att den var virkad, desto trevligare :) Nånstans har jag mönster på portmonnä med pluppar så jag kan nog använda det mönstret för att få till bra pluppar.

Litet Nystan har jag aldrig besökt, helt galet faktiskt, nu när jag ser på kartan var butiken ligger. Jag har ju varit så nära! Går till tygaffären på samma gata då och då, och vänder sen och går tillbaks till Götgatan. Det fattas ju bara några små steg för att komma till garnbutiken!

Karin sa...

Supersnygg kofta, perfekt en sommarkväll. Ha det bra i solen Karin

Tinas Garn sa...

Men va flitig du är, blir riktigt grön.....Själv har jag bara köpt garnet till Karisma- koftan (den du visade i början på juli). Nja ett par lovikkavantar har jag ju gjort förstås....

Mia sa...

Så mycket du hunnit med! Jag blev lite sugen på koftan, läckert mönster. Kram

disa sa...

Oj, så mycket fint!! Kjolarna är ju helt underbara och koftan likaså! Du är så duktig!!
Din uppifrån och ner kofta ser jätte fin ut och kudden är underbar.
Vad skönt att du fått en massa gjort som behövdes och att din nya katt skänker dig glädje. Man glömmer aldrig sina djur, men som tur är så har man plats för flera i sitt hjärta!! kramis