fredag 1 januari 2010

Gott Nytt 2010!

Jag vill önska alla ett riktigt gott nytt år! Jag hoppas på lycka, hälsa och gemenskap för oss alla! Vårt år i familjen har slutat lite oroligt med att vi väntar på ett besked efter en sjukdomsutredning, så på grund av detta, så har jag inte riktigt haft orken och lusten att vara en flitig bloggare. Jag har i alla fall läst och haft glädje av era ska ni veta! Jag visar en lite försenad bild på mina julklappar jag fått. Jättefin kudde och lampskärm som ska matscha min soffa, samt ett choklad-espresso te (spännande smak!) från min syster och sockgarn från mamma ( jag är en frusen själ, så det ska bli ett par riktigt varma raggsockor av dem!). Den vackra, vävda löpare som allt ligger på har jag fått från min svärmor och svärfar. Jag fick även innan jul den fina julgruppen med en nu blommande röd amaryllis från en av "mina" butikschefer i Borås, Maria. Tänk så glad man kan bli för så oväntade gåvor! Får passa på att blogga de här grytlapparna också, virkade efter mönster hos Fröken Elsa. Ett mönster som jag även testat tidigare. Det blev en julklapp till julavslutningen vi hade innan jul på Tjejträffen. Vi är fyra tjejer som har träffats varannan eller var tredje vecka i 20 år nu. Var tar tiden vägen?
Har också stickat ett par enkla, varma vantar samt en mössa i Eskimå.
Har ju som många andra inte varit någon mössmänniska på många år, men tänkte att jag skulle försöka skärpa mig nu... Har även stickat dessa till min syster i julklapp, men i varianten Mix i vintervitt och två rosa färger. Det blev ganska fint.
Sist, men inte minst, vill jag slå ett slag för Sunnas tävling om mobilfodral!!
Titta vilka fina lovikavantar hon lottar ut på sin blogg!!
GRATTIS Sunna till 1 år som bloggare.Du har en jättefin blogg som jag läser ofta!!

8 kommentarer:

Ginas stickverkstad sa...

Gott nytt år.
Man vet aldrig vad en katt hittar på.Tack för att du läser min blogg.
Kram Gina

Call design sa...

Gott nytt år!

Sunna sa...

Tack snälla för dina fina ord och jag ska hålla tummarna för ert besked

Anonym sa...

Hei.ØNSKER DEG ETT RIKTIG GODT NYTT ÅR.Håpeer det går bra med mannen din.Tenker på deg.Så mye fint du har strikket og heklet.Ønsker deg en riktig fin helg i det nye året.Masse klemmer fra Bodil..

Annabell sa...

God fortsättning på det nya året, hoppas att det blir ett bra år! Vad många fina julklappar du fick, gillar den vita kudden! Och vad många stickade julklappar du hann med! Kramar!

Jullan sa...

Ja, ibland blir ju inte livet som man tänkt sig och saker och ting får pausa. Hoppas allt går väl och att du och familjen får en bra start på det nya året! Vad har du använt för mönster till mössan och vantarna? Superfina!!! De får du säkert användning för nu när det är så kallt ute!
Kram Juliane

Maritas Maskor sa...

Hej Jullan!
Tack för omtanken. Det värmer!
Vi kan bara vänta och hoppas.
Mössan är stickad i ett Dropsmönster som heter 104-29. Jag har dock inte gjort bolltofsen som du ser.
Vantarna är bara eget mönster. Lägg upp 32 maskor och sticka en kant i 3 varv aviga maskor först. Sedan räta varv. Tummen är över 7 maskor (blir ju totalt 14 maskor )Sedan fixar du säkert avmaskningen nertill.
Lycka till! Önskar dig allt gott!

Sunna sa...

Hej och grattis
du vann ett mobilfodral, maila mig din adress