måndag 26 december 2011

Det är härligt med långa lediga juldagar :)

Hoppas att era juldagar är lika bra som mina :)
Vi har haft en trivsam julafton med MYCKET mat och många julklappar tillsammans med min mamma och syster. Något som är ett måste på min julafton är Karl-Bertil Jonssons Julafton av Tage Danielsson. Den är så underbar tycker jag!
På juldagen fortsatte vi firandet och vi var på mat hos farmor och farfar. Väldigt gott med lite andra smaker än klassisk julmat då :)
Det har även funnits tid till stickning ( det gör det ärligt talat rätt ofta hos mig :) )och jag blev sugen på att testa mitt nyvunna z-tvinnade garn från Hanna Leker.
Det blir mitt livs andra par tvåändsstickade vantar. Mönstret är från en gammal stickbok i hyllan, "Vantar, mössor, sockor & sjalar" av Anita Gunnars.
På dessa har jag för första gången testat att sticka krus! Det tar allt lite tid, men fint är det ju :)
Garnet är härligt. Färgerna blir nästan lite som GB Glass Tresmak )
Jag blev jätteglad över denna julklappsboken, Karins Broderier, som jag fick av min syster A!
Tänk om jag vartefter kunde lära mig att brodera påsöm!
Från sönerna fick jag den här fantastiskt fina ljuslyktan! De vet att jag älskar att tända ljus om kvällarna och som äldsta sonen A sa: Hon gillar saker som ser gamla ut. Helt riktigt även det :)
De känner sin mamma =-)
Jag får önska er en God Fortsättning! Något som den här kompisen i vårt uterum inte får...
Djurvän som jag är och söt var han, men han får flytta till grönare nejder tyvärr...
Hoppas att det inte stormat för mycket hos er i natt?
Här har dragit på rätt bra och vi var strömlösa sedan strax efter midnatt och fram till nu. Men då passar det bra att läsa om en gammal tegelsten, Karolinernas Kvinnor av Elsie Rydsjö.
Allt gott!!

8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så fint med tvåändsstickat....hoppas få gå kurs nåsta år! Här har det stormat men inte som i södra norrland! Ha en god fortsättning!

Cecilia sa...

Fina vantar du stickat! Himla fint med kanten kring tummen.

disa sa...

Så fint det blir!! Fina julklappar du fått. Här har det stormat som bara den! Hustak har flygit all världens väg och oräkneliga träd har blåst ikull, varav vissa fallit genom hus. Vissa tak ser ut som om någon stått där och försökt riva bort delar av plåt taket, men bara lyckats med en tredjedel. Men de allra flesta har ju klarat sig orörda!! Och stugan och lägenheten stod orörda, även att balkongdörren blåste upp mitt i natten. Och det lät som om rutorna skulle explodera in.
Här myses det och alla nördar med sitt. Yngsta som köpt en laptop för julklappspengar idag sitter klistrad framför den, äldsta sonen är hos en komis klistrad framför xbox 360, samma med kärleken som har ett nytt spel fast sitter då en meter från mig och jag sitter framför min dator. *ler* kram på dig

Christina sa...

Gillade verkligen tvåändstickningen med det garn du valt. Är själv en nybörjare med tvåändat så jag är intresserad av allt sådant som jag får se. Kommer nog till kruset snart...

Christel Wijk sa...

Så fina vantar du har stickat. /Christel

Dödergök sa...

Vilket vackrt garn och så fint det blir i dina vantar.

Pysselfarmor sa...

Inget är som krus! Så snygga dina vantar är!

nattugglan sa...

Va fina vantarna blev..o fyhundan för musen.. jag avskyr möss o råttor...