torsdag 1 december 2011

Varför blir inget riktigt klart....?

Det är inte det att jag inte stickar... men just nu blir det liksom inte riktigt klart. Bara nästan....
Här är en bild på diverse sjalar, vantar, kragar och muddar som annars är just nästan färdiga. Det återstår bara att fästa trådar och blocka, men jag orkar inte riktigt ta mig i kragen och få gjort det :)
På tröjan blev inte ärmarna bra tyckte jag, så de får jag repa upp och göra om. Snart ska jag göra det.... Alldeles strax.... Inom kort....
Bara därför, så har jag börjat sticka på ett par lovikkavantar till....:)
Egentligen helt olikt mig att ha det så här rörigt nu, men regler är väl till för att brytas ibland, eller vad säger ni.... ?
I Garnaffären som finns här i stan såg jag lovikkavantar med en sån snygg variant med lockiga kragar i Drops Puddel.
Det tänkte jag också prova :)
På jobbet är det många som haft med sig jultidningar att sälja. Det kan bli många man "måste" köpa av, så hur glad blev man inte då, att det bland allt annat fanns en stickbok att välja på!
Den här har man ju läst om, att den kallas "Stickbibeln", så den fick det bli!
Visserligen har man väl köpt en hel del mönsterböcker och liknande som inte riktigt lever upp till förväntningarna, men den här innehöll en hel del bra ändå.
Hur har ni det så här med bara några veckor kvar till jul...?

9 kommentarer:

Rosenvante sa...

haha, jag känner igen mig. Ja, kanske inte nu för tiden, men förr. Då stickade jag vantar och kastade i en kasse, bara trådarna att fästa var ju kvar och sååååååå tråkigt. Så kom nån av flickorna och ville ha vantar, jaha, där fanns ju hur många som helst men med hängande trådar. Droppen var väl när jag satt en hel vecka inklusive helgen då och bara fästade trådar inför en marknad, nej då bestämde jag mig, aldrig mera.
Det var snyggt med svarta lovikavantar. Här har vi ingen som säljer jultidningar längre, väldigt synd för det brukar alltid finnas några jag vill ha.

Mia stickar sa...

Va kul med lockiga muddar! Känner igen mig, när det börjar krävas trista saker osm att sy ihop, plocka upp halsringning, fästa trådar...... då finns liksom inte lusten! Och ibland är man inne i en period när nästan allt är nstan klart men inget blir riktigt klart! HA en trevlig helg!

Metta sa...

Inget roligt att fästa trådar och blocka, så jag förstår precis hur du känner det. Samtidigt känns det sååå bra när man väl tagit sig samman och fått det gjort.
Måste ha missat att det fanns en stickbok bland årets jultidningar. Det blev en anteckningsbok som jag ska ha till kommande stick- och broderiprojekt.
Försöker njuta av tiden fram till jul med tända ljus och adventsstakar. I övrigt blir det inte så mycket julstök/julmat för två personer.
Ha en bra helg! Kram

Sunna sa...

du skulle gråta om du såg min ufokorg, har säkert över 10 projekt som ligger och så hittar jag ständigt på nya, det lät kul med mudden i puddel, ska bli skoj att se ha det gott

Otaliga projekt sa...

Jag tillhör samma kategori, skillnaden är att jag alltid har det så. Jag maskar inte ens av, slutar ofta strax innan. Jag blir så trött på mig själv.
Jag brukar använda puddel som en kant på mudden, men det här såg ju bättre ut. Jag gillar puddel för att det blir mycket effekt av lite jobb....

Susilull sa...

Jag är periodare vad gäller ufo:n. Tycker inte om att ha för mycket halvfärgida saker runt mej, men ibland känns allt bara så tråkigt, eller så blir det inte riktigt som man tänkt sig och då blir det liggande.

Jag har en äldre upplaga av Stickbibeln, och den är verkligen bra. En sån man alltid återkommer till när man inte vet riktigt hur man skall göra.

Letar också "krulligt" garn till vantar, är så snyggt med en sån kant!

disa sa...

Tack så mycket goa underbara du!! Just nu orkar jag inte riktigt prata om allt, det är för mycket. Men det löser sig till slut, det gör ju alltid det. Men det kommer att bli tufft och ta tid. Så det är tur att jag är en tuffing. *skrattar och blinkar*
Ja, man får liksom inte tummen ur riktigt, alla dina projekt ser jätte fina ut. Tids nog kommer orken och inspirationen att slutföra och då får man en himlans massa FO:s på en gång! Och under tiden är det fasligt roligt att påbörja nya projekt.....*ler*
Kram på dig och tack för att du finna!!

Rät&Avig sa...

Många projekt där!
Men tänk vad mycket som blir färdigt så där bara på en gång när inspirationen infinner sig!
Ibland får man ju sådana där "ryck" då t.o.m trådfästning ok montering känns helt OK.
Och vad gäller Bolt så har jag konstaterat att han föredrar tovat...förra julen slaktade han två av mina virkade, tovade tomtar!
Då var han billig!
/Ann-Britt

Madeleine sa...

För att det är så himlans roligt att starta nya projekt, såklart! :D