lördag 13 oktober 2012

Mina Disa-strumpor!


Här är mina Disa-strumpor färdiga!!
Det har varit såå roligt att få testvirka ett par, något som jag har blivit så sugen på varje gång Disas Hantverk har visat bilder på nya par :)
Här har jag virkat dem i ett tvåtrådigt ullgarn som jag har vunnit tidigare i en utlottning hos Disa, så det var ett givet val till strumporna!Mönstret som Disa har gjort är verkligen skrivet i detalj med många bilder hur man tänker och provar för att strumporna ska passa till ens egna fötter. Virkat är ju inte lika anpassningsbart som stickat, så det är nog därför svårt att göra ett exakt mönster som kan passa alla. Det här visar istället själva tänket bakom. Suveränt!Mina strumpor skulle nog ha kunnat vara en aning tajtare i foten, men det är nog bra att virka ett provpar, för sedan har man ju en mycket bättre uppfattning om hur man ska göra nästa gång.


Strumporna är en dröm av värme och komfort för en frusenfis som jag, så de här kommer nog att sitta på bra många dagar i höst och vinter!
Det ska bli kul att testa att göra fler i andra garnet också!

TACK DISA för att jag fick testvirka mönstret!!

En härligt skön hösthelg önskar jag er alla!!

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så fina dom blev! Tänkte på det att virkat är ju lite styvare och svårare att få att passa, så klokt att visa tänket så man kan anpassa!

Madeleine sa...

Vad härliga de ser ut, och underbar färg!

Anonym sa...

Åh!!!!! Så fina de blev!!!! Och ett stort tack för att du ville testvirka mitt mönster. Jag har läst ditt mail och tackar för felet du hittqde. Jag skriver mer hemma sen, tar evigheter på surfplattan. Tack gulliga du och hoppas du får en mysig kväll. Kramis Disa

Susilull sa...

Kan tänka mig att det är viktigt att få rätt passform på virkade sockar! Men dom ser verkligen varma och fina ut!

Prickarna på min basker är busenkla!
Jag klippte små trådar som jag knöt två-tre knutar på, måttade med ögat var jag ville ha dem och trädde trådändarna fr rätsidan och in på var sida om garnet i en maska och knöt sen ihop på baksidan. Tvättade sen mössan så allt tovade till sig lite. Jag fäste inte trådarna på insidan, dom tovade ihop sig och fick vara lite tuffsiga därinne.
Den lite större knoppen på mitten är en likadan knut med några virkade maskor runt som också tovade ihop sig lite efter tvätten.

Tack för din krya på-dig hälsning!
/Susanne

Otaliga projekt sa...

Precis som jag trodde. De blev ju jättefina. Framförallt verkar ju passformen ypperlig.

Rebecca sa...

De ser verkligen mysiga ut, och fin färg desutom :)

Anonym sa...

finns det mönster till de fina sockorna?