måndag 12 november 2012

Så kall ni är om handen, låt mig värma den i min!


Liksom en hel massa andra stickbloggare, så har jag också stickat Lovikkavantar.
Ett och ett halvt par (....) ljusgrå stickades redan förra vintern. Sen tappade jag helt lusten för Lovikkastickning....
Men, för någon månad sedan råkade jag få tag i lite mörkrött Morjärvs-lovikka på Tradera och då fick jag liksom fart på det där gamla paret också! Himla bra, eller hur?

Häromdagen såg jag att Lovikka-drottningen nummer ett, Ann-Britt som har bloggen Rät & Avig, hade stickat så snygga vantar i lovikkarester och svag som jag är för randigt, så lade jag snabbt upp ett par!! Det känns fint att bli av med de där småsnuttarna också :)


Annars har det varit urdåligt med bloggandet på sistone. Jag har inte orkat ta bilder (i trist ljus...), inte orkat att tänka ut vad jag ska skriva, inte orkat....
Näe, jag hoppas verkligen att både lust och ork ska rinna till snart igen :)

Jag har ju faktiskt stickat en del ändå!
Några saker är julklappar och kommer inte på bild förrän lite senare när Tomten har varit, men några saker syns lite grann på bilden ovan.
En grå och röd mössa stickad förra året, men inte blockad förrän nu, en hit och dit basker i garn och mönster från Tant Kofta och ett bebis set till min kusins äldsta flicka som snart ska bli mamma :)
Jag ska blogga dem lite bättre sedan när de har torkat.

Jag får tacka för all omsorg om min mamma, som har kommit hem från sjukhuset nu, med hela högerarmen och axeln i gips och bandage.... Hon mår rätt bra nu, men är hjärtligt trött på att vara en-armad...

Nu ska jag sticka vidare en liten stund, innan jag kryper till kojs!
Ha det gott!!

4 kommentarer:

Huset på Kulla sa...

Mysigt med lovikka gillar de randiga o den röda färgen är jätte härlig. Ha en bra dag kram Beijan

Mia stickar sa...

Jättefina livikavantar, de blir liksom aldrig omoderna!

Otaliga projekt sa...

Se där ja. Det är nog Lovikka högt och lågt nu för tiden. För första gången har jag efterbehandlat mina och det blev ju faktiskt en väsentlig skillnad. Men oj vad trist det var... Men det är ju helt klart värt det.
Det får nog bli lite randigt här också tror jag, nu när jag har sett dina.

disa sa...

Oj oj oj så mycket fint du har stickat!!!! Mysigt med tjocka lovikka vantar nu till vintern. Om den ska kicka igång på riktigt någon gång...? Vilket sött baby set med, de kommer hon att bli glad för. Allt du gör blir så fint!! Stackars din mamma, jag förstår att hon är otroligt less nu.
kramis!