lördag 20 november 2010

Olika falla ödets lotter...

Igår märkte vi att Jansson inte mådde riktigt bra. När han inte sitter bänkad först vid frukosten och snuggar, då är det något riktigt fel. Han var inte sugen alls på något och jag tänkte att det kan ju vara hårbollar som inte vill komma ut. Han försökte att få upp, men det ville sig inte riktigt. Jag ställde klockan till i morse för att gå upp och kolla till honom och när allt var likadant, så ringde jag djursjukhuset, så att de fick undersöka honom. När man hunnit bli tio år, så kan det ju även vara rätt mycket värre saker som börjar dyka upp :( De tog en massa blodprover på honom och hittade ingen väldigt tydligt fel ännu, men ska gå vidare med blodanalyser. Hoppas att de inte måtte hitta något hemskt. Han fick även vätska insprutad i nacken, så att han inte ska torka ut. Det vi fick med oss hem var detta: Det vill säga mjukmaten, för Pepsiden (de tänker att det kan vara typ magkatarr) skulle vi köpa på apoteket. Vi fick åka till fyra stycken innan någon hade det hemma. Ännu så länge har inte Jansson känt sig så sugen på det här och man kan ju nästan förstå honom! Hoppas att han snart kommer igång och vill äta själv när Pepsiden får göra lite nytta, annars får jag väl hjälpa honom att vilja det:( Själva ska vi få njuta av detta snart. Har bullar på gång och har slagit två flugor i en smäll och blandar saffran i. Jag tycker det är lite godare (törs man säga det...?) än vanliga saffransbullar. Sedan blir det nog rulltårta, ett kakrecept från Leila Lindholm och tårtbottnar. Imorgon har vi nämligen kalas här! Våra båda pojkar fyller hela 12 och 14 år imorgon!

11 kommentarer:

Rosenvante sa...

Va, fick du grabbarna på samma datum? Grattis till dem.

Ja det där med när djur inte är som de ska är jobbigt, en när man inte vet gör ju saken bättre precis.
Hoppas det vänder snart så han mår bättre igen.

Gillar också bullar med saffran bättre, de blir ju saftigare. Flitens lampa lyser vid dig förstår jag.

Mia stickar sa...

Inte illa, två barn på samma datum! Och stackars lilla katt, hoppas han piggnar till igen!

Annabell sa...

Hoppas att det går bra för lille Jansson! Stora pojkar, tänk vad iden går, gratta dem så mycket!

Garntrollet sa...

Hoppas att Jansson kryar på sig! Jag vill inte skrämma upp dig, men katter som matvägrar under lång tid kan blir riktigt sjuka. Vi hade en katthona som gjode det och det gick så långt att hon fick fetlever. Hon klarade sig, men det blev en långdragen historia med sondmatning...

Sunna sa...

vilken underbar kisse, hoppas han piggnat till och kalaset blev lyckat

The Willow Fairy sa...

Stackars Jansson - tänker på honom och er. Hoppas det blir bättre snart. Jag brukar baka mandelmassebullar av min saffransdeg - gillar också det bättre än vanliga släta lussekatter.

Anonym sa...

Hei.Gratulerer så mye til guttene med dagen.Håper dem får en riktig fin dag.Trist med kattepusen så nydelig.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Anette sa...

Kan du inte va snäll och berätta hur Jansson mår nu. Har han piggnat till?

Anette sa...

Kan du inte va snäll och berätta hur Jansson mår nu. Har han piggnat till?

Lilli sa...

Så tråkigt att Jansson inte mådde bra. Hur mår han nu? Hoppas att det är bättre! Det är oroligt när våra kära små husdjur blir sjuka. De kan ju inget säga om vad det är som är fel. Jag älskar saffran! Vad än det är saffran i, så gillar jag det skarpt :)
Ha det så gott!

Mia sa...

Så tråkigt med lilla kissen, hoppas han kryar på sej. Bullar med saffran är smaskens, helst med mandelmassa i oxå, mmm... Kram Mia