söndag 7 november 2010

Mina fynd på Symässan!!

Igår kom äntligen dagen när vi skulle åka på symässan i Älvsjö! Först vaknade jag kvart i tre på natten, orolig för att jag skulle försova mig... Men sen var klockan halv sju nästa gång jag tittade!! Upp som en raket och konstaterade att håret fick duga med gårdagens hårtvätt... Jag bredde ett par mackor och slängde i väskan. Ute var det alldeles frostigt, så det blev till att skrapa rutor innan jag försiktigt smög mig iväg, fortfarande på sommardäck. Jag hämtade upp syrran och sen skulle vi åka med buss till Stockholm. Det som var extra spännande var att Sunna skulle åka med samma buss som oss och nu skulle vi äntligen träffas! Hon såg inte ut som jag hade trott, men det som var som jag hade föreställt mig var att hon är lika härligt trevlig!! Det blev dåligt med bilder från mässan, för jag prioriterade att bara går omkring och titta och njuta! Här kommer dock lite inköp gjorda hos Karma. Fem härvor Heavens Hand, tre nystan Rowan Alpaca Cotton, stickmarkörer och en sjalnål. Hos Fingerfärda hittade jag en gammaldags bonad som påminner mig om min Mormor. Vi får se om tiden kan räcka till att få den färdig i år, eller om den får vänta till kommande jular. Sen fick min historieintresserade sida sitt lystmäte också! Jag inhandlade en DVD om nålbindning hos Korps och jag var också med på deras Workshop. Mitt med svett och möda ihopknåpade alster i något som ska likna nålbindning ser ni bredvid... Det finns ju så himla mycket man skulle vilja göra och lära sig! Hittade det här häftet hos Stäket om tvåändsstickning. Det vill jag ju också kunna... Just det! Vi träffade ju förresten en kändis i stickbloggvärlden, Tant Kofta! Lika färgstark och härlig som hon är i sin blogg! Efter en dag med mycket gående och tittande och klappande på garn, så var det en mycket tyst buss som åkte hemåt. Inte förrän framåt Nyköping började vi vakna till igen, nöjda och glada över dagen! Tack Sunna och väninnor för sällskapet och en härlig dag!

12 kommentarer:

Kristina sa...

Vad kul att du verkar nöjd med mässbesöket. Jag var också där igår men blev ganska besviken faktiskt. Tyckte det var för mycket kvilt, pärlor och symaskiner. Ja, jag kan vara intresserad av det också men i går var jag inställd på garn och det tyckte jag det var dåligt med, mest det vanliga man har sett förut. Hittade några nystan i alla fall som kommer på min blogg snart. De där härvorna du hittade hos Karma, var det de enda de hade? Ungefär sådant garn jag letade efter, fast andra färger, men såg inget sådant någonstans, inte hos Karma heller där jag tittade lite extra noga eftersom jag sett ett garn i deras webshop som jag vill ha.

Mia stickar sa...

Vilken dag! Tänk att få trffa Sunna och Tant Kofta och det där Heavens Hand ser ju bara för underbart ut! Är det Night blue?

Annabell sa...

Det verkar ha varit kul, kanske kommer jag iväg nästa år, det skulle vara skoj. Och mycket roliga grejer fick du med dig hem!

Sunna sa...

Tack själv söta du, det var en underbar resa, den gör vi om igen

Lilli sa...

Så kul med mässan! Var i Göteborg förra helgen på en pytteliten symässa i Kviberg. Där var det bara några få garnbutiker, men trevligt. Dock är det inte alltid billigare på mässor med resa, inträde etc. Men man får se det som ett nöje förstås! Har sällan möjlighet att åka till Stockhom, tyvärr. Ha en skön söndagkväll!

Call design sa...

Underbara inköp, lyckliga du!

Tant Kofta sa...

Vad roligt att ses IRL!
Många hej fr. Koftan

Maria sa...

Så härligt att få besöka textilmässan! Förstår att man prioriterar att "ta in " och njuta av allt, i stället får att fotografera. Läckert med nålbindning, har aldrig testat det själv, men har sett någon hålla på med det. Tyckte att det verkade lite svårt.
Jag har också köpt häftet med tvåändsstickat, men inte prövat tekniken ännu.

Rosenvante sa...

Nästa gång hakar jag på också, för tror nog inte det är barnbarn på gång i februari.

Anonym sa...

Hei.Håper du koste deg på tekstilmessen.Nydelig Juleløper etter din bestemor.Ja nå går det fort fram til jul.Nydelig garn.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Iwona sa...

Vilka fina grejer köpte du på symässan - jag var inte där. Tänkte att jag har alldeles för mycket garn hemma..

Karin sa...

Men oj vad du är skicklig!!!:) Jättetrevlig blogg också!! /Karin