lördag 19 mars 2011

Jag har fått Pippi!

...inspiration! Härliga Dödergök har ju för ett bra tag sedan stickat sina fina pippivantar och man ser mycket pippimönster omkring sig överallt. Nu har även min jobbarkompis mamma börjat sticka pippitröjor till hela familjen och då plötsligt kände jag, att jag vill ju också!! Jag köpte ju några nystan Veljestä sju Bröder för ett par månader sen och det får bli mitt pippiprojekt. Jag hoppas på att yngsta sonen E ska vilja ha den sedan om den blir klar. Jag finns ju flera varianter på bårdmönstret och jag testade lite olika, men jag bestämde mig för det här som blir lite skirare eller vad man ska säga. Innan jag fick lägga upp till nya tröjan, så var strumporna tvungna att bli färdiga. De var ju faktiskt väldigt roliga att sticka också, men så fort man har börjat tänka på ett nytt projekt, så vill man ju igång med det. Då sätter jag ibland lite regler för mig själv och säger till mig att jag måste slutföra det jag håller på med först. Det funkar ganska bra faktiskt för det är mycket som blir klart då, som säkerligen skulle sluta som UFOn annars...

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

När jag väntade Emmy, min andra dotter stickade jag sådana tröjor till mig, pappan och Julia. Nu vet jag att Emmy gärna vill ha en till Charlie, så kanske jag gör en också. De är enkla och fina tycker jag.
Men det går fort en trend i allt och som du säger, det verkar ju som alla gör dem nu.
Skönt att du fick klart dina fina sockor. Jag är lite så att jag gärna vill göra klart innan jag startar nästa, vet med mig själv att oklarhögen skulle växa och växa annars.
Hoppas du fått lite sol så snön tinar bort efter gårdagens snöande.

nattugglan sa...

va härligt med pippi tröjor.. de är ju faktiskt fina!! Jag har oxå så menat sticka en åt mej själv...men jag har menat ta isoveli som betyder storebror det är lite tjockare än vanligt 7 böders,,kanske isoveli inte finns i sverige.Isoveli är oxå ett 7 bröders garn. Ha en bra helg,,

Sunna sa...

haha vi har visst samma smak, vet du vad Mia och jag stickar? Pippi förstås

Madeleine sa...

Ser jättefint ut! Jag blir också sugen! ^^

Anonym sa...

Hei.Kjempe fine sokker.Nydelig genser du har begynt på.Nydelig Pippimønster.Ønsker deg en riktig fin ny uke.Klem fra Bodil.

Jenny/Vresiga Mamman sa...

Vilka fina våriga sockar! Pippimönstret är ju alltid fint också. Passar till många saker, tycker jag.

Lilli sa...

Sockorna är jättefina i den gröna nyansen. Det garnet är härligt att sticka med, tycker jag :) Känner igen mig i det du skriver om "stickdiceplin". Ha det gott!