lördag 5 mars 2011

Nu är det klippt!

Idag har jag varit på Korps och fått lite mönsterhjälp och goda råd till min klänning som jag ska sy till Söderköpings Gästabud i höst. På bilden är de utklippta mönsterdelarna, linnetråd att sy med och metallöglor för snörningen som ska vara i ryggen. Det är egentligen två klänningar, en underklänning i linne och en överklänning i ylle. Här har jag valt oblekt linne och en lite roströd ylle som färger. Jag har tänkt att jag ska vara lite tidsenlig och sy för hand, så det är ju bra att det är ganska många månader kvar till september... Jag kom på att jag ju inte har bloggat min kofta i Heavens Hand än. Den har varit klar ett bra tag och jag har använt den ganska flitigt. Tyvärr är här en inte så bra inomhusbild med blixt, men jag hoppas att något ska gå att urskilja.
Här är en närbild på en fläta.
Och precis som många andra, så har här införskaffats boken Solveigs Vantar :)
Häromdagen fick jag ett nyhetsbrev från Adlibris om att de hade lite rea på stickböcker och då fanns den här med. Dyr ändå visserligen, men man kan väl inte ha köpstopp samtidigt på både garn och stickböcker...??
Hoppas att det blir lika fint väder imorgon som det har varit idag, för då ska jag nog försöka vårfeja lite i uterummet. Där borde man snart kunna vara sitta och njuta av sol och värme :)
Önskar er en skön helg!

11 kommentarer:

disa sa...

Jätte fin kofta!! Och färgerna du har valt till dina medeltida klänningar var så fina ihop. Det kommer att bli sjukt snyggt som min tonårs grabb säger. *ler*

Cecilia sa...

En till fantastisk kofta!

Rosenvante sa...

Så snygg koftan blev. Gillar att den är figurstickad och färgen är jättefin också.
Jisses ska du sy en klänning för hand, vilket jobb. De där klänningarna är väldigt fina. Vi ser ju en del av dem här under medeltidsveckan.
Grattis till att blivit med boken. Helt underbar är den, men kolla diagrammen noga bara, för tyvärr har 3 av 4 jag gjort haft fel.

Sunna sa...

vilket jättejobb du kommit på, bara för att du skrev att solveigs bok var på rean var jag tvungen att klicka hem den, men visst är den underbar, bilden om saknad på min blogg är inte jag utan sonen när han sitter vid en bukt i australien och drömmer, du skrev att det var en bra bild på mig. Ha det gott

Metta sa...

Tycker också att du valt fina färger till dina klänningar. Tufft med handsömnad, men du har ju litet tid på dig, så det går nog bra. Har noterat datumen, så det blir kanske en utflykt till Söderköping.
Så fin koftan blev. Alltid snyggt med flätor.
Har ännu inte stickat några vantar ur Vantboken, som jag tycker är en mycket inspirerande bok.
Ha en bra söndagseftermiddag!

Mia stickar sa...

Det ska bli jättespännande att se den klänningen! Koftan blev ju ursnygg både modell och färg!

Garntrollet sa...

Vad fin koftan är och jag gissar väldigt varm och mysig.

Vilket jobb att sy en klänning (för hand???). Hoppas att vi får se bilder på den under arbetets gång, här på din blogg.

Ha det bra.

Madeleine sa...

Oj oj, vad fint! Och den boken hade jag velat ha! :D Tyvärr är den lite dyr, så jag får nöja mig med att beställa den hos bibioteket för stunden :)

Alexandra sa...

Tittar in i Din Fina blogg. Ql att Du är med i min utlottning, Lycka till =)

teresa sa...

Vilken vacker kofta - underbara färgskiftningar o fina flätor!
Såg den fina vantboken på Bokmässan i höstas men den var förfärligt dyr... Grattis till fyndet (?)!
Ha det fint!

bodil sa...

Hei.Kjolen din ser kjempe fin ut.Toppen virkelig kjempe fin.Nydelig farge på kjolen og toppen.Den boka der fin ut.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.