onsdag 16 mars 2011

Titta vad jag fick med posten idag!

Så här superjättefina stickmarkörer hittade jag hos Karin som har Oops Smycken! Hon är syster till Stickfrossa och det var där jag fick nys om dem. Jag skickade ett mail till Karin och fick snabbt både svar och kunde beställa dem, så idag låg de i brevlådan! Åh, så fina! Annars har veckan innehållit stickning av de här strumporna som länge har funnits på min To-do-list. De heter Old Shale Two Yarn Socks och jag stickar dem i Aracaunía Ranco och stickor 2,5 mm. Såg när jag redan var klar med den första att jag hade stickat spetskanten för kort... Det skulle ha varit två omgångar mönsterrapport till, men jag kände att det får jag nog leva med. Det repas inte upp. Så kan det bli när man både ska följa en film och inte läser mönstret ordentligt... Strumpor har jag ju inte stickat på ett tag, men det känns som att det kan bli några par nu. Man vet inte... :) Jag har även varit i baktagen och gjort det här brödet från Bevemyrs Blogg. Det är ett frukostbröd med flera mjölsorter, ost, persilja och timjan i. Lite speciell smak, men väldigt gott! Ha en fin vecka!

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Så fint det blev med ett annat färgat garn till spetskanten och som markering av tå o häl.
Det är lätt att såsa in sig i nått när man börjar, jag har ju bara stickat vantar ett tag nu. Snart är jag på sjalarna igen. :)
Jag borde baka mera, men det blir liksom aldrig av. Dumt för det går oftast väldigt fort och så är det ju så gott med nybakat.

Madeleine sa...

Tjusiga strumpor! :D Och fina stickmarkörer kan man inte ha för många av! ^^

Metta sa...

Alltid trevligt med fina stickmarkörer!
Vilket bra sockmönster,som passar perfekt när man som jag har mycket restgarner från socktllverkningen under 2008. Ska prova det mönstret.
Håller på att testa och baka surdegsbröd, vilket jag tycker är spännande.

disa sa...

Tack så mycket!!

Det är lite svårt att svara på sådär, det finns ju ett hundratal stygn och det beror lite på vilket du använder. Menar du binda med dubbel tråd? Det stygn jag oftast använder (oslo stygnet) tycker inte jag passar då det inte är tätt, så jag binder alltid med dubbel tråd när jag har två trådigt garn.

Men det finns många stygn då det ser jätte fint ut då det inte är tätt, särskilt på sjalar. Då ser de sådär skira ut liksom. Jätte fint! Du som är så duktig på att sticka kommer snart att märka hur otroligt simpelt det är att nålbinda mot för att sticka, snart nålbinder du som om du aldrig gjort annat. *ler*

Sanne sa...

Det blir säkert fler strumpor. Undrar varför det är så lätt att bli fast i att sticka en sak?