söndag 17 oktober 2010

Och då var man på gång igen!

Ingen idé att gråta över spilld mjölk ( eller projekt som inte blev som man hade tänkt...). Det enda man kan göra är att ta nya tag, så nu har jag kommit en bit på väg på en February Lady Sweater. Den blir nog inte så dum heller. Kanske till och med ett bättre mönster för det här garnet och färgen tror jag. Här är en närbild på det fina fiskbensmönstret. En annan sak jag har tänkt på... Knitpro är ju så poppis bland de flesta och jag gillar dem också och stickar nästa aldrig med något annat. Men de är ju så himla vassa! Det är ju förstås jättebra när man stickar mönster och måste komma åt många maskor på en gång, men ser era höger-pekfingrar ut som mitt....? (Ja, det är mitt pekfinger alltså!) Har ni också djupa jack i fingret och ärr efter gamla krigsskador? Inte så himla skönt när stickan gör en djupdykning rätt in i ett öppet jack! Ajj!! Idag blir det middag och fika hos mamma med resten av familjen och mina svärföräldrar. Gott att få slå sig ner vid dukat bord. Stickningen får också komma med. Det blir säkert tillfälle att sticka några varv! Hoppas att solen skiner hos er också!

11 kommentarer:

Maria sa...

Vilket fint mönster! Den modellen var riktigt tilltalande. Jag har ännu inte testat Knit Pro, så jag har ingen aning om hur stickorna känns. Men det är ju lite "onödigt" att de ska vara så vassa.
Njut av det dukade bordet och samvaron med familjen!
Maria

Gittan sa...

Vilken fin blogg du har,och fina saker har du verkligen gjort/Gittan

Madeleine sa...

Vilken fin modell! Och färgen på garnet är helt fantastisk :)

Rosenvante sa...

Ja, garnet passar verkligen bra till den här.
Jag är lite tu-delad till stickorna. Visst de är bra ibland men vissa grejer gillar jag inte alls att göra med dem. Vassa, visst till tusen och det gör ont ibland också, men super till mönsterstick och inte lika färgat garn som stickorna.

Anette sa...

Jag håller med dej. Den koftan var snyggare.

Margita sa...

Tack för att du vill vara med på min tävling med 2 lotter skira fina saker du gör

Pixi sa...

Mina stickor är inte så vassa men man kan kan ju ta lite sandpapper o fila dem så du slipper fler skador..det är ju inte så bra..Hoppas det hjälper o koftan blir ju hur grann som helst..det där att repa upp har blivit en vana för mej, det e nåt som hör ihop med stickning nuförtiden..hehe huvudsaken är att man blir nöjd så får man göra det (ibland)hehe..kram på dej =)

Sunna sa...

gärgen är jättesnygg, jag gjorde en svart i våras och gillade mönstret jättemycket, kan faktiskt hålla med dig om stickorna, de är vassa, lördagen åker jag till symässan, tror det är samma bussresa som du för vi ska stanna i söderköping och ta upp folk, vi kanske ses nu

Anonym sa...

Hei.Den pekefingeren din så ikke god ut.Nydelig strikketøyet ditt.Er så nydelig mønster og blåfarge.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

The Willow Fairy sa...

Snygg - har sneglat på den modellen länge, men det har inte blivit av ännu. Bra att bli påmind.

Nej mitt finger ser inte ut så, men jag stickar med knitt-pro i trä och så kanske jag stickar lite lösare.

Rosenvante sa...

Pst, du har nått att hämta vid mig