söndag 9 januari 2011

Äntligen ville lillsonen ha något stickat!

Ingen i min familj (jag själv är undantaget som bekräftar regeln) är något för stickat. Alla tycker att det är för stickigt och varmt... Men nu minsann, när det har varit en massa att skotta och mycket snö i skorna, så insåg i allafall min yngste son att det finns en del fördelar med varma gosiga sockar! Det fick bli en vanlig enkel modell i Svarta Fårets Raggsocksgarn. Färgen är förstås favoriten gift-illgrön med häl och lite ränder i mellangrått. Jag som bara provat istickad häl en gång förut, drog till med en sån på de här. Jag tänker att speciellt i ett så här lite grövre garn, så är det skönt att slippa några klumpiga upplockningsskarvar. I övrigt har jag stickat klart koftan i Heavens Hand och håller som bäst på att sy ihop den. Inte mitt favoritjobb, men man är ju så illa tvungen att få det gjort också. Det blev tom lite kvar och om jag använde lite rester av Drops Karisma till resåren, så räckte det precis till ett par Mátki-vantar, Ulrika på Sticka Meras eget vantmönster. Ett enkelt och jättefint mönster! När jag inte har stickat och fyllt år i dagarna som varit nu, så har jag fått lite andra nyttiga saker gjorda också. Bland annat frostat av frysen, rensat ur frysen av gammalt från 1800 kallt, städat bort julgran och julsaker. Det känns riktigt skönt!
Idag fick vi också upp de här tavellisterna på en liten kortvägg och där kan jag ha några av mina bakböcker. Tror att jag ska få lite mera inspiration om jag ser dem så här!!
Imorgon väntar en ny jobbarvecka och det är slut på alla kortveckor som har varit så sköna.
Jag hoppas att vi snart ska se att det blir ljusare om eftermiddagarna. Det är så härligt med ljuset!

9 kommentarer:

Madeleine sa...

Härligt! Snygga vantar!

Rosenvante sa...

:) Du ingen av mina ungar ville se åt hemstickat förr. Nu är det så eftertraktat så du kan inte tro. Nu ser de helt plötsligt värdet i det och så ser de ju vad hemgjort kostar när de går in på nått ställe. Så lugn du, du lär få sticka till dem vad det lider och vad vet man, strumporna kanske smakar mera också.
Du får ta det väldigt lugnt i morgon, isbanan är inte att leka med.

Halina sa...

Hello,Marita:-)
Looking at those sock I couldn't help smilling-how funny they are-in this colours striped green and blue:-)What wonderful work!Also the gloves are nice made of blue,melange wool.In addition-You are so fast at knitting them!Recently I'd knitted a small size vest in simple pattern for my last doll and I did it so slowly.It took me two long evenings.
Best Regards-Halina-

Mia stickar sa...

Va kul, det är inte ofta mina döttrar vill ha nåt stickat!

Villa Solhill sa...

Vad roligt att E vill ha hemmastickade strumpor.
När hinner du göra allt,sover du inget.

Kram syster

Nyanser av vitt sa...

Vad duktig du är. I vår familj älskar vi raggsockor.Min mamma stickar dem :O)
Kul att du är med i min utlottning
Kram Agneta

teresa sa...

Grattis i efterskott!
Kul att kylan får familjen att inse vikten av stickat. Och härliga vantar, så fina blå nyanser.

Anonym sa...

Hei.Kjempe fine sokker og votter.Nydelig farger.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Lilli sa...

Så fina sockor och vantar! Du är verkligen flitig. Tycker att det syns att det blivit ljusare på eftermiddagarna nu. Dagen har längt sig med ca 30-35 minuter här i Bohuslän :) Härligt!!