söndag 30 januari 2011

Jodå, så var man igång...

Redan innan jul fick jag ett mail från en tjej som frågade om jag kunde och ville sticka ett par speciella strumpor till henne. Just inför jul så har man ju så många julklappar man måste få färdiga, så jag lovade att jag skulle, men senare i januari då. Man bor ju tyvärr inte i någon metropol vad det gäller garnsortiment, så det tog ett tag innan jag kom iväg till en större garnaffär som hade garnet. Men nu så, har jag kommit en liten, liten bit på väg... Mönsterstickning i flera färger är inte riktigt vad jag gillar bäst, men ibland så får man ta sig i kragen och göra annat än det vanliga också. Det känns ju lite kul att förhoppningsvis kunna skicka de här till en glad mottagare sedan. Delarna till den turkosa tröjan är klara. Har bara montering och kragen kvar. Jag ska försöka köra på med strumporna nu, så att det blir avklarat, men sen så ska det bli kul att se om den blir så fin som jag har tänkt.

6 kommentarer:

Annabell sa...

Jag har stickat liknande strumpor eller rättare sagt strumpa, för det blev bara en:) hahaha

Rosenvante sa...

Trist att du inte gillar mönsterstick med flera färger, nått jag gillar starkt. Tycker du gör ett fint jobb så hon bör bli väldigt nöjd.

H.T. sa...

Hello,Marita:-)
Beautiful pattern-I love it and those peaceful colours-it will be marvellous-I'd like to see it,when You finish.Such patterns are 'demandful',they demand lots of work and time.
Hugs-Halinka-

Lena sa...

De är jättefina tycker jag. Jag håller med dig, inte flera färger samtidigt. Men det går bra att sticka med strumpstickor/rundstickor för då är garnet på samma sida. Räta maskor hela tiden. -:
Lena

Metta sa...

Härliga strumpor du stickar. De ser ut att bli jättefina och kommer att glädja mottagaren när de blir färdiga. Tycker själv det är mycket roligt att sticka flerfärgat, speciellt vantar.

disa sa...

Åh! Dedäringa är ju så underbart finfina!! Du är duktig du som kan sticka dem. Sockar är jag inte kapabel att sticka. Men jag kan nålbinda och virka dem åtminstone. =)