söndag 23 januari 2011

Stickat, virkat och lite mycket snö

Här har jag virkat en Sir Väs efter mönster från By Caloweena. Han är ju ormen i Robin Hood på julafton, en riktig julfavorit! Min blev ärligt talat inte jättelik Caloweenas, min ser mer vindögd ut, men han fylller ju sin funktion ändå. Hur skulle det vara om vi alla såg likadana ut? Det skulle väl bli för tråkigt...!! Här får han passa rätt sida i lillsonens bok. Hemomkring är det mycket, mycket snö kvar fortfarande. Visserligen har det minskat rejält under de dagar vi hade med plusgrader och regn, men det som ligger kvar är stenhårt packad is nu. Inte så kul när man måste försöka få bort det innan nästa töväder kommer. Vi har ganska tätt mellan huset och garaget och där ligger all snö som vi skottat bort från taken i höjd med axlarna ungefär.... Man vill ju inte riskera att få in det i flytande form, ifall det skulle gå undan med värmen sen. På stickfronten är det tröjan i Cascade som pågår som mest. Det går riktigt bra framåt och snart är både fram- och bakstycke klara.
När man inte stickar på dem kan man ju alltid ha dem som huvudkudde också :-)

8 kommentarer:

by Caloweena sa...

Vad roligt att få se din Sir Väs! Mkt söt med sin röda luva! Din tröja i Cascade ser också mkt lovande ut! Ser fram emot att se den färdiga tröjan! :)

Rosenvante sa...

Tycker han har sådan fin personlighet din sir Väs. :)
Ja, hu för all snö som packats nu. Fördelen är att det går bra att åka skidor. Vi har ju inte sådana mängder som ni heller, men vi får allt vatten uppefrån alla åkrar ner genom vårt. Vattenpumpen har gått hela vintern och det är väldigt ovanligt. Själv tycker jag att isen är värst. Jag kan inte ens komma ner från trappan för all is nedanför. Men det är bara en kort period så man får stå ut. Som tur är har jag kattlådor ute på trappan och där kan jag sitta en liten stund och få lite frisk luft. Är man van att gå långa promenader varje dag är det jobbigt att fastna i soffan och vara så här orörlig. Men det går framåt och jag känner mig bättre varje dag, som tur är.
Du får akta din fina stickning så inte kissen får gos i klorna och börjar riva i den. Mina rör aldrig min stickning men jag skulle aldrig lita på att de inte skulle få goskänslan. :)
Ha nu en skön söndag.

H.T. sa...

Hi,Marita:-)
The crochet head in red cap looks so funny.You should finish and show the rest of it,as I am very interested to see:-)
I see,the 'cascade' pattern of the sweater also has grown a lot.
Toy have changed the graphic of Your Blog and show beautiful countryside.Happy to see it.You really have lots of snow around.Here,in DK all the snow has disappeared and we have really Spring,warm days.I hope,Winter will not come back this season,as I am not very keen on it:-)
Best Regards & Hugs-Halina-

Mia stickar sa...

Jättefin Sir Väs! Ska också prova virka en!

Cecilia sa...

Sir Väs vindar väl lite just när han gosar ned sig i vaggan? Jättefin är han i alla fall!

Sunna sa...

vet du att jag också har en väs på gång, vi har verkligen lika smak.. kul

teresa sa...

Vi stickar i samma härliga petrolblå färg!!
Vad det måste vara härligt att bo ute på landet, det skulle jag också vilja!
HA det fint!
(ps. gullig orm,ds,)

Margita sa...

Tack för länkning och för att du vill vara med på min tävling