lördag 12 februari 2011

Lite färdigt och mycket påbörjat!

Nu har det varit tyst ett tag från mig... som vanligt mycket på jobbet första halvan av månaden, men lite har jag ändå fått gjort på strumporna. Äntligen är trådarna fästa och efter en liten lätt pressning med fuktad pressduk, så är de äntligen klara! Det är konstigt, men så fort man har lovat att göra något till nån annan, så blir det lite press på att få det klart... Nu känns det kul att kunna skicka iväg de här :) Verkligen fint stjärnmönster och en fin modell på strumporna. Måste ju visa lite av mina andra pågående projekt. Här är fram och bakstycke på min Woven Cable Pullover som bara väntar på kragen nu.
Cascade har verkligen blivit ett favoritgarn och jag var för ett tag sen "tvungen" att skicka efter det i den här vackra färgen, Dusty Rose. Visste bara att det skulle bli en kofta och nu har jag bestämt att det får blir en till Lady February Sweater. Jag gillar min lila så mycket, så jag kan nog ha en rosa också tror jag.
Hos syrran på lunchen igår hittade jag ett Dropsmönster i en Allas på ett pannband. Ett sånt kände jag på en gång att jag behövde, så igår lade jag upp maskorna i ett nystan Fabel och ett nystan Drops Alpaca i samma färg som jag har en sjal.
Utanför fönstret skiner solen vintervackert. Kanske får man ta en sväng med snöskyffeln också, men först ska jag sätta på lite fika med paj och vaniljsås till för syrran kom precis förbi :)
Ha en jätteskön helg!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.NYDELIGE strømper.Virkelig kjempe fine.Så mye fint du holder på med.Skal bli kjekt å se ferdig.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

Rosenvante sa...

De där strumporna skulle jag också vilja ha. Lyllo den som ska få dem, men vill du inte ha ett par själv också?
Hoppas du får lite tid till att sitta o mysa med lite stickning och inte bara behöver springa ut och häva snö den här helgen. För det är ju många projekt du har på gång vid dig nu.
Ha en skön helg och njut nu kaffe o paj och besöket av kär syster.

Cecilia sa...

Vilka strumpor!
Hoppas nya ägaren inte gömmer dem bakom byxor, det vore förfärligt!
Mycket roligt nytt på gång!

Halinka sa...

OMG-Marita:-)
The socks are impressive.I can only imagine,how patient You must be and how much You love knitting.
Beautiful effects of Your Work!
Hugs & Regards-Halinka-

mary-ann sa...

underbart vackra strumpor :))
och så skönt att läsa om att det inte bara är en annan som får nya projeckt och garn på stickorna medans det man har i korgen får vila ett tag :)

disa sa...

Jämarns dejliga sockar det där!! Du är så duktig som kan sticka sådana. Jag förstår att hon som ska få dem kommer att bli överlycklig. Det skulle jag ha blivit!! =)

Sunna sa...

du är så himla duktig

Mia stickar sa...

Så jättefina strumporna blev!" Har inte tålamod att mönstersticka sockar/vantar!

Emmy sa...

De strumporna är fantastiska!

Sanne sa...

Verkligen jättefina strumpor! Själv är jag jättedålig på mönsterstickning, blir ojämnt och dant, så jag blir så impad av andras jämna, snygga stickningar.
Cascade är ett av mina favoritgarner också! Har stickat massor i det. Har skaffat Cascade superwash, men inte hunnit använda det än, får se om det är annorlunda.

Jullan sa...

Wow! Vilka snygga sockor!! Lycka till med resten! Pannbandet var ju superfint!! Härligt när barnen vill ha något stickat. Mina har beställt sockor och vantar. Har länge letat efter ett sockmönster med en "sån" häl! Vet du var man kan hitta mönstret?? Själv sitter jag mest vid symaskinen just nu;)

Kram Juliane