söndag 4 juli 2010

Annis och dragspelsbasker

Så här ser min Annis ut klar. (klickbar bild). Vackert garn som skiftar i nyanser. Araucanía Ranco i olivgrönt. Och här en närbild. Nupparna syns inte så tydligt, men de var väldigt tråkiga att göra.Man skulle sticka upp sju maskor i en maska och sen försöka sticka ihop dem igen på nästa varv. Jag tog en mycket tunnare strumpsticka just till ihopstickandet och då gick det något lättare... Medan jag stickade det sista på Annisen, så kom jag på att det kanske skulle sitta fint med en dragspelsbasker i Ranco till (jag kan visst inte få nog av dem här baskrarna :)). Till ränderna använde jag lite av ett nystan Noro Kureyon Sock i färg S185, som jag hade i gömmorna sen tidigare. Det blir bra till hösten.
Här en närbild på färgerna i ränderna.
Och så förstås en bild från helgens camping med kojaklubben. Vi var på grillträff i Ulricehamn och träffade en hel del gamla kompisar igen. Jättekul att ses!
Här är en gruppbild på oss som har RMS husvagnar. En vagn som tillverkades på 60-talet.
Fint va? Det är vår längst bort med röd bil framför.
Ni kan tro att vi bara träffar på glada människor när vi är ute och åker!!

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Så fin den blev och vilken härlig bakgrund du fick till också. Sen att du gjorde dragspelsbaskern så den passade till är ju bara ett extra stort +.

Men så gulligt det ser ut med små bilar och gamla husvagnar. Förstår att alla tycker ni ser mysiga när ni kommer. Kul att ni är ett gäng som gör detta tillsammans också.

Annabell sa...

Vad läcker baskern blev!

Jullan sa...

Så otroligt snyggt Marita!! Jag förstår inte hur du hinner med allt! Nu blev jag riktigt sjalsugen, måste snart komma igång med en snart. Vet bara inte vilket mönster jag ska börja med. Det är ju premiär så något som inte är allt för svårt får det nog bli. Har du något tips? Garn har jag så det är bara att sätta igång!

Vad kul med husvagnsträff! Här har det varit Nostalgica i Brunnsparken i Ronneby. Många finfina bilar har vi sett på vägarna i helgen. Har själv aldrig varit där men det ska vara väldigt bra sägs det.

Härligt med uteplatser! Jag får aldrig för många! Hittar nya ställen varje år i trädgården! I år har jag nog fallit lite extra för mina stora blåa klockor, det kanske skulle passa hos dig också...

Kram Juliane

Cecilia sa...

Jag kommer också sticka fler dragspelsbaskrar, snyggt med de ljusa åsarna och det går ju variera hur mycket som helst!

Fiffig husvagn, det var bättre förr när folk inte tog ett halvt kvarter på släp bakom bilen!

Anonym sa...

Hei.Sjalet kjempe fint,Nydelig mønster.Lua stilig.Koselig å møte gammle venner igjen som har samme inntresse.Kjempe bra att dere koste dere.Ha en riktig fin Sommer videre.Klem fra Bodil.

Ginas stickverkstad sa...

Det blev väldigt fint tillsammans.
Dragspelsbaskern blev kanonfin, var kan jag få tag på det mönstret?
Kram Gina

Villa Solhill sa...

Vad snyggt det blev med både sjalen och baskern.
Du kommer säkert få nytta av det senare i höst.
Kram syster

hornsrangir sa...

Hej
Jag har hittat er / dig på denna webbplats, maritasmaskor.blogspot.com. Jag har sett att på sidan har foto och omnämnande av RMS senior husvagn på 1964.
Jag hämtade även ett i Sverige i våras.
Det är under renovering, och jag saknar information, bilder (i och utanför) och alla kopior av ritningar.
Finns det några av ägarna av den visade fordonen på bilderna, som själv har renoverat, kan jag också fortfarande använda råd, inklusive hur botten är fäst på rutan.
Detta är översatt i google översättning, och kommer förmodligen inte vara helt korrekt svenska.
Med vänliga hälsningar

Peter Horn
3520 Farum
Danmark

epostadress rangeroverlse@gmail.com

Hoppas att höra från dig.
Dette er også sendt med epost.