tisdag 26 oktober 2010

Äntligen blev det något av det lila!

Så här blev den, min February Lady Sweater. Den kan nog bli väl använd i vinter, tror jag. Lila är egentligen inte "min färg", men jag tror att jag kan vänja mig vid just den här nyansen. Den är nog inte så dum, trots allt. Garnet jag stickat i är Drops Merino Extra Fine och Knitpro rundsticka, 5mm. Från början hade jag tänkt att det skulle bli långa ärmar, men garnet tog liksom slut lite ovanför armbågarna och då får man ju antingen försöka få tag i mer eller också tänka om. Eftersom jag hade köpt garnet i Stockholm när jag var där i augusti, så orkade jag liksom inte ringa runt och försöka få tag i samma parti, så det fick bli lite kortare då :-) Direkt måste man ju igång med Ett Nytt Projekt!! Detta är tänkt att bli en julklapp igen. Den här gången till min mamma. Det är ett mönster som heter Candle Flame Scarf. Den hoppas jag ska bli så fin som jag tänker mig! Ljuset är ju inte mycket att hurra för när man ska fota så här sent på kvällen, så bilderna blir ju därefter... Sist men inte minst, så kom den här boken med posten idag! Jag såg den först hos Bohusstickan och jag kunde inte låta bli att skicka efter den från Adlibris, fast jag nästan hade lovat mig själv att inget skulle inhandlas på det här området innan jag varit på mässan i Älvsjö... Men flätstickning är ju så himla fint och dessutom så jättekul att sticka!!

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Åh så snygg den blev. Den kan du ju ha över nått med tunn lång ärm så gör det inget att ärmen blev lite kortare.
Visste inte att det fanns ett scarf mönster av Candle flame, den är supersnygg. Gillar det mönstret och den ligger i min vill göra pärm. Förstår att du vill ha den boken, jättefint med olika flätmönster.
Ja du, det ser inte ut som det blir nån mässa för mig, för jag är väl i england då antar jag. Men det blir väl fler mässor.

Anonym sa...

Hei.Kjempe søt jakke.Nydelig.Fint garn.Skal bli kjekt å se ferdig.Regner med det blir en kjempe fin julegave til mammen din.Den boka så fin ut.Kos deg masse med den og ha en fin uke videre.Klem fra Bodil.

Madeleine sa...

Supertjusigt!
Och vilken härlig sjal du satt igång med! :)

mary-ann sa...

jättesöt jacka :) vi kasnke ses i Älvsjö för dit skal jag oxå och frossa på fredag :))

Maria sa...

Så fin koftan blev! Det gjorde väl inget att den blev kortärmad. Jättesnyggt mönster! Och sjalen ser spännande ut!
Maria

Sunna sa...

den blev verkligen fin, spännande bok du köpt, vet inte vilket bolag vi ska åka med för min vännina har tagit hand om allt, men vi ska gå på i Valdermarsvik så det låter ju troligt att det är ringarums också

Lilli sa...

Det är en jättesöt topp du stickat! Tycker färgen är läcker :) Jag faller också lätt för härliga böcker som inspirerar, men helst svenska böcker.