söndag 29 augusti 2010

Garntrassel och söndagsfynd

Trots att vädret egentligen skulle bli regnigt igår, så sken solen varmt hela dagen! Jag tog mitt Shalom-cardigan-projekt med mig ut i förmiddagssolen och satte igång... Shalom har egentligen bara en knapp överst, men jag hade fått för mig att jag ville ha knappar utmed hela oket. MEN, när jag hade kommit ner nästan till den avslutande kanten och provade det hela, så såg jag ju att det såg helknasigt ut. Jag hade absolut ingen lust att repa upp alltihopa, för då hade jag nog inte orkat göra om den. Alltså petade jag upp tre maskor innanför de yttersta två, alla varv tills jag fått bort knapphålen. Jag tänkte, går det så går det... Oftast när man behöver peta upp några varv mitt i för att rätta nåt, så tycker jag att det går lättast med en virknål. Men här fick det bli två strumpstickor tillsammans med lite is i magen!
Hokus Pokus! En färdig Shalom!
Jaa, visst ser den lite tokig ut "tom", jag hade tyvärr ingen fotomodell till hands.
Jag ska ta nya kort på den sen, när jag kanske kan få hjälp av syrran. Jag garanterar att den ser bättre ut då!
Idag har vi varit på veteranbilsdag i Eskilstuna.
Där finns också alltid mängder med försäljare av både bildelar och annat. Mycket är ju sånt man absolut inte vill ha, men ibland kan man hitta riktigt fina grejer!
Idag blev det bland annat den här Kockums emaljhinken. Jättefint skick! 200 kronor tycker jag var ett bra pris.
Det här fin-fina uppläggningsfatet från Rörstrand fick jag för 30 kronor. Jag tänker att det kan bli fint att lägga upp kakor på!
Och titta! Jag hittade flera stycken Inoxal-virknålar. Jag har ett par stycken förut som jag fått av mamma. De är väl förmodligen från 60- eller 70-talet och jag tycker att de är kanon att virka med. Det här tre fick jag för 30 kronor.

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Wow, modig insats på kanten! Och du fick dessutom till det, inte illa!

Susilull sa...

Det var vågat gjort, men bra blev det! Jättefin kofta!

Fiff sa...

Jepp, inoxal e toppen! Har flera stycken själv. Det e nästan de jag använder mest. Koftan ser jättefin ut, det blir kul att se den på en modell sen!

Rosenvante sa...

Oj det där såg pillrigt ut. Vilken tur att du fick ihop det i slutändan. Den ser jättefin ut, men liten. Men jag antar att du också är ganska liten, så då sitter den säkert som en smäck. Hoppas du får till nån bild när du har den på också för det hade varit kul o få se.

Jag har ganska många sådana virknålar, blev helt förskräckt när du säger 60 - 70-tal, jisses så tiden går.

The Willow Fairy sa...

Vilket tålamod! Imponerad. Jag har kanppar hela vägen, men jag la till några extra maskor för annars hade det blivit väldigt slimmat...

Iwona sa...

Shalom i vitt är jätte fin!